НАЧАЛО ЗДРАВЕ Джинджифилова вода за лечение на редица заболявания и висок тонус

Джинджифилова вода за лечение на редица заболявания и висок тонус

0
Джинджифилова вода за лечение на редица заболявания и висок тонус
Джинджифилова вода за лечение на редица заболявания и висок тонус

Джинджифилова вода – опитвали ли сте я някога? Възможно е тя да стане вашата лятна освежаваща напитка и част от всекидневното ви меню. Освен че има приятен и леко пикантен вкус, тази вода оказва благотворно влияние при редица здравословни проблеми.

Хората са познавали лечебните свойства и ползите за здравето на джинджифила в продължение на векове. Те отдавна са открили, че коренът на джинджифила е пълен с минерали, като магнезий, манган, калий и мед, а също така е и с високо съдържание на енергизиращите витамини A, C и Е.

Ако не успявате да поддържате красива фигура и здравословно телесно тегло и въпреки хранителния режим, който спазвате от време на време, твърде бавно сваляте килограми, добавете към ежедневните си напитки джинджифилова вода. Коренът от джинджифил спомага за подобряване на метаболизма, а също така се съдържа в много хранителни добавки за регулиране на телесното тегло.

Счита се също, че коренът от джинджифил може да блокира простагландините, които са “отговорни” за мускулните контракции, възпаленията, както и за някои хормонални дисбаланси.

Какво е Това, което прави коренът от джинджифил толкова полезен за вас?

Да започнем с това, че калият е изключително полезен за поддържане на нормален сърдечен ритъм и нормално кръвно налягане. Високото съдържание на антиоксиданти също спомага за справяне с киселини в стомаха. Освен това, коренът от джинджифил ни помага да се преборим с мигрената, поради способността му да успокоява разстроен стомах и гадене, които са някои от симптомите на мигрената. Блокирането на простагландините спира мускулните контракции, които също водят до мигрена.

Активната съставка на джинджифила – джинджерол, е носител на противовъзпалителни свойства, които водят до почти моментално облекчение на ставите и мускулите. Всички тези чудесни характеристики заедно с антиоксидантите може значително да допринесат за намаляване на болката, свързана с хронични заболявания като артрит.

Джинджифиловата вода е естествен, здравословен и вкусен начин да получите “пълна кошница” от ползи с възможно най-малко стъпки.

Така че, ако сте жертва на тези ужасни пристъпи на мигрена, имате проблеми с храносмилането и ставно мускулни болки, тогава прегледайте рецептата по-долу – тя ще ви отнеме по-малко от 10 минути, за да я приготвите!

Джинджифилова вода за лечение на редица заболявания и висок тонус

Рецепта за приготвяне на Джинджифилова Вода

. 5-сантиметрово парче корен от джинджифил
. 3 чаши вода
. половин лимон
. малко натурален пчелен мед за вкус

Вижте ощеКашлица и бронхит – забравете за тях с помощта на това!

Начин на приготвяне:

Настържете джинджифила с ренде в подходящ кухненски съд. Добавете 2-3 чаши вода с половината лимонов сок, а след това разбъркайте като добавите една супена лъжица мед.

Единствената причина, за да ви представим тази лечебна джинджифилова вода е, че тя подейства чудесно на много от нашите сътрудници. Ние искрено се надяваме, че също може да спомогне и за нормализиране на всичките ви метаболитни процеси.

Дори и ако при вас не се наблюдават някои от симптомите или условията, посочени по-горе, джинджифиловата вода е вкусна и лесна за приготвяне напитка, с която да се освежите и насладите толкова пъти, колкото искате през целия ден …