Калцият има множество важни функции за работата на организма. Освен че създава костна маса и предпазва от остеопороза, калцият нормализира работата на нервите и мускулите, регулира работата на сърцето, позволява съсирването на кръвта и стимулира съня. А, тези неща със сигурност няма да ви ги кажат в аптеката!

Също така калцият е важен за работата на имунната система, както и за здрава кожа и коса.

Многобройни са факторите, които отнемат калция от организма, а това е преди всичко заседнал живот, кафе, алкохол и газирани напитки.

Недостиг на калций обикновено се наблюдава при бременните жени и жените в менопауза, възрастните мъже, както и лица, които страдат от храносмилателни разстройства.

Черупките на яйцата съдържат 80% калций и представляват най-добрият естествен източник на този минерал.

Тялото много лесно я абсорбира, защото черупката на яйцето според химическия състав е почти идентична на човешките кости и зъби.

В големи дози не само лекува симптомите на недостиг на калций и спира развитието на остеопорозата, но помага и срещу висок холестерол и високо кръвно налягане, както и стимулира костния мозък за производството на кръвни клетки.

Какво съдържа черупката на яйцето?

Черупката на яйцето съдържа желязо, мед, манган, цинк, флуор, фосфор, хром и молибден. Поради това много експерти препоръчват смлени черупки от яйца, като естествено и много ефективно презареждане на калция.

В зависимост от възрастта, препоръчваната дневна доза е 1,5 до 3 грама смлени черупки от яйца.

Щитовидна жлеза

Измийте добре черупки от 8 яйца, подсушете ги, смелете ги и прибавете сок от два лимона. Оставете в хладилник за няколко дни.

Когато черупките се разтопят, прецедете течността и смесете с един литър ракия и един килограм мед. Оставя се да престои една седмица преди употреба.

Консумирайте по една супена лъжица, два до четири пъти дневно след хранене.

Гастрит, язва

Една супена лъжица смлени черупки от яйца смесете с една супена лъжица захар и една супена лъжица смляно мускатно орехче.

Консумирайте 20 дни, три пъти дневно по една супена лъжица.

Смесете смлени черупки от яйца (на върха на ножа) с две супени лъжици лимонов сок. Когато черупките се разтопят в сока, добавете 100 милилитра топло мляко.

Консумирайте два пъти дневно, сутрин на празен стомах и вечер преди лягане.

За подсилване на организма и прочистване на кръвта

Измийте добре черупките от четири или пет яйца, натрошете ги и ги поставете в три литра вода.

Вижте още: Компрес на краката ще пречисти тялото от всички опасни токсини!

Водата с черупки съхранявайте в хладилник една седмица и използвайте като питейна вода. Ежедневно пийте две до три чаши вода с малко лимонов сок.

Вместо да тичате до аптеката, опитайте нашите предложения!