НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Направете си красива леха от петунии сами! Супер идея!

Направете си красива леха от петунии сами! Супер идея!

0
Направете си красива леха от петунии сами! Супер идея!
Направете си красива леха от петунии сами! Супер идея!

Признайте си, че цъфтящата леха от каскадни петунии е идеалното решение за градинска украса: изглежда страхотно и спестява ценно пространство! Буйните и пищните висящи петунии са истинска наслада за очите за дълго време. Между другото това растение цъфти от началото на лятото до първата слана.

Не можете да останете безразлични към каскадните цветни лехи на петуниите, затова обърнете внимание на този проект! Изберете сортове цветя, за които са подходящи висящи саксии. Така композицията ще изглежда още по-грандиозно.

Цветна леха от петунии

Първата стъпка е да изградите една обща база (основа). В днешния проект са избрани за тази цел стари палети. Вие, разбира се, можете да изберете какъвто и да е съд въз основа на вашите предпочитания и фантазии.

Покрийте дъното с фолио или найлон и върху него сложете слой почва. Петунията обича глинеста или песъчлива почва, в която предварително сте добавили компост или хумус.

Засадете на първия ред цветя: внимателно поставете в почвата растенията, така че да излизат от дупките. Отгоре поставете нов слой почва.

Свободното пространство в противоположната страна на съда запълнете с дренаж.

Следва подреждане на цветята, подобно на първия ред.

Най-горната част също запълнете с цветна композиция, която в бъдеще ще придаде обем.

Между другото, богатството от цветове на петуниите дава възможност да изберете различни цветови комбинации.

Изглежда чудесно…

А тук просто няма как да не ви привлече окото!

Вижте още: Колонни овощни дръвчета! Създайте своя собствена градска овощна градина!

Как да постигнете вида на тази чудесна леха и какъв избор на място трябва да направите?

Не забравяйте, че петуниите обичат слънчевата светлина и топлината. Сортове като Грандифлора са по-взискателни към топлината и по-топлолюбиви. Също така имайте предвид, че проливните дъждове могат да навредят на деликатните венчелистчета, което ще доводе до загуба на декоративните и прекрасни растения.