НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лукът ще ви спаси от много заболявания! Ето как!

Лукът ще ви спаси от много заболявания! Ето как!

0
Лукът ще ви спаси от много заболявания! Ето как!
Лукът ще ви спаси от много заболявания! Ето как!

Всеки знае, че лукът има много лечебни свойства. Той е в състояние да почисти кожата, да убие бактериите, да пречисти кръвта. Нищо чудно, че нашите майки и баби, са слагали лук в храната през есента и зимата, когато инфекциите се разпространявали най-бързо.

Днес, ние ще ви представим няколко метода за лечение с червен лук на болките в гърлото и на простудните заболявания, които ще ви помогнат да се откажете от приема на лекарства.

Лекарства с червен лук

Сок

Ако имате болки в гърлото, ще ви помогне сок от лук. Приемайте по 1 чаена лъжичка 3-4 пъти на ден.

Инфузия

Смелете лука и го залейте с 1/2 литър вряща вода. Оставете го да изстине до приемлива температура и изплакнете с тази инфузия гърлото и устата си и промийте носа си.

Oтвара

Ако имате болки в гърлото, нарежете лука и го залейте с малко вода. Варете до сгъстяване на масата, а с получената отвара изплакнете гърлото.

Пара

При ангина този метод също може да ви помогне. Нарежете лука на половина и го поднесете към устата си. Летливите вещества на лука убиват вирусите, намиращи се на лигавицата на гърлото, и ангината изчезва. Ако усетите дразнене, изплакнете устата си с разтвор от сода за хляб (1 чаена лъжичка сода в чаша топла вода).

Вижте още: Чеснова тинктура: Средството с уникални лечебни способности!

Компрес

Лукът се настъргва на ренде и се поставя на ленена кърпа. Трябва добре да прикрепите компреса към гърлото и да го фиксирате. Оставете го за една нощ и на сутринта ще бъдете здрави.

И, разбира се, не забравяйте да включите лука в хранителния си режим, тъй като той ще ви помогне да засилите имунната си система и ще предотврати появата на настинки.