Едно от най-честите заболявания на нашето време е диабетът. При това заболяване тялото има много ниски нива на инсулин, което впоследствие води до повишаване нивата на кръвната захар. Диабетът не може да бъде излекуван напълно, и за съжаление, това заболяване е за цял живот.

Медицината прави разграничение между два типа диабет: диабет тип 1 и диабет тип 2. Когато тялото не произвежда инсулин, това се нарича диабет тип 1. Тялото преобразува захарта и скорбялата в проста захар, наречена глюкоза, и я използва за енергия. Инсулинът е хормон, от който тялото се нуждае, за да може клетките да получат глюкозата чрез кръвта. Диабет тип 2 е, когато тялото не може да произвежда достатъчно инсулин. Диабет тип 2 е най-често срещания.

Диабет тип 2 има тенденция да се развива по време на бременност, когато поради високите нива на кръвната захар, тялото не може да произвежда достатъчно инсулин. Някои от най-честите симптоми за недостиг на инсулин са: прекомерна жажда, инфекции, често уриниране и замъглено зрение. Ние ще ви запознаем с една прекрасна домашна рецепта, която може да ви помогне да се отървете от диабета без вредни лекарства!

Тази рецепта ще ви помогне да намалите нивото на кръвната си захар само за 5 дни!

Съставки:

2 стръка целина

1 зелена ябълка

3 шепи спанак

2 моркова

Начин на приготвяне:

Първо, измийте ябълката и моркова и ги почистете от кората. След това ги добавете в блендер и смелете до получаването на хомогенна смес.

Вижте още: Мехлем, който лекува редица заболявания! Болката ще отмине!

Как да използвате?

Консумирайте сместа всяка сутрин на празен стомах. Още при следващото изследване на кръвта, ще забележите, че нивата на кръвна захар са в нормални граници. Уверете се, че пиете винаги прясно изцеден сок всеки път.