НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домашно средство за почистване на плочки! Справя се и с най-сериозните петна!

Домашно средство за почистване на плочки! Справя се и с най-сериозните петна!

0
Домашно средство за почистване на плочки! Справя се и с най-сериозните петна!
Домашно средство за почистване на плочки! Справя се и с най-сериозните петна!

Вашите плочки ще бъдат великолепно чисти благодарение на този безвреден продукт!

Не е тайна, че повечето почистващи препарати съдържат много химикали, които носят повече вреда, отколкото полза. Влизайки в контакт с кожата, те могат лесно да причинят неблагоприятни алергични реакции, а какво остава да кажем за канцерогенните вещества в различните спрейове и прахове!

Днес, ви представяме един безопасен, ефективен и икономичен метод за почистване на плочки и други домакински повърхности, който определено няма да навреди на любимите ви хора.

Средство за плочки

Този почистващ препарат се справя и с най-сложните предизвикателства. Прави се много лесно и имате нужда само от 4 достъпни съставки!

Ще ви трябват:

5 литра вода

1/2 чаша сода

1/3 чаша лимонов сок

1/4 чаша бял оцет

Начин на приготвяне:

Всичко, което трябва да направите, е да смесите съставките и да се насладите на резултата! Добавете содата за хляб към водата, разбърквайте добре. В получената смес изсипете лимоновия сок и бавно разбърквайте, докато добавяте оцета. Сместа е готова за употреба!

Вижте още: 11 хитрости в кухнята! Ето как да бъдете перфектна домакиня!

Нанесете дебел слой от продукта върху замърсената зона. За по-голямо удобство можете да използвате кухненска гъба или груба четка. Когато сместа изсъхне просто изплакнете плочките обилно с вода. Резултатът е видим веднага – гарантирана чистота!

Направете си тази проста рецепта и не забравяйте, че колкото по-малко вредни вещества има в дома ви, толкова по-здраво ще бъде вашето семейство!