Невероятно бързи и супер лесни соленки! Лакомство, което ще ви стане любимо!

Случвало ли ви се е понякога да искате да похапнете нещо вкусно или да сте в настроение просто да изпечете нещо. Днес, специално за вас сме подбрали една прекрасна рецепта, която е за много лесни и вкусни соленки, които се приготвят за нула време!

Между другото, яйцата оставете в хладилника, а захарта на рафта. В края на краищата, ще ви трябват само 4 прости съставки, смесвате ги и насладата ще се приготви сама!

Съставки:

200 грама краве масло

1 чаша грис

3/4 чаша пшенично брашно

1/2 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Оставете маслото на стайна температура и изчакайте, докато стане достатъчно меко. Смесете го с гриса и солта. Добавете чаена лъжичка сол – не е толкова много за това количество съставки. Хората, които обичат повече сол, могат да добавят малко повече от нея.

Замесете тесто, така че солта да се разпредели равномерно. Добавете брашното и отново разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес и оформете топка.

Върху пергаментова хартия поръсете брашно. Разточете тестото върху нея с минимална дебелина 1 см. Печете заедно с хартията. Нарежете тестото на малки квадратчета или можете да направите друга фигура за соленки – вие решавате!

Печете соленките при 180 градуса 25 минути до златисто кафяво. Готово! Получават се много свежи и вкусни – да си оближете пръстите.

Толкова лесни соленки не съм пекла... 4 съставки за 30 минути!

Вижте още: Домашна пастърма – бързо и много вкусно!

Между другото, този деликатес може да се направи и сладък. В този случай, първо смесете маслото с една чаша захар, след което добавете грис и продължете по рецептата. А ако добавите в тестото освен сол и малко настърган пармезан, а след това например черен дроб, няма да имате равни!

Както можете да видите, приготвянето на соленки е евтин и лесен процес, а резултатът надминава всички очаквания. Споделете тази рецепта с приятелите си, може би те ще се зарадват на това вкусно лакомство!