НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мехлем – чудо против изгаряния, рани и болки в колената

Мехлем – чудо против изгаряния, рани и болки в колената

0
Мехлем - чудо против изгаряния, рани и болки в колената
Мехлем - чудо против изгаряния, рани и болки в колената

Не съм намерила по-добра рецепта. Авторът й Татяна Вакленко пише: “Имам рецепта за един прекрасен мехлем. Той е “спасител” в нашето семейство. Този мехлем много добре тегли гнойта. ”

За какво се употребява:

  • синузит (разтопете в лъжица малко мехлем и докато е горещ, го дръпнете с пипетата, капнете в носа си няколко пъти подред).
  • гноен отит (клечка за уши, напоена с мехлема, се вкарва в ухото)
  • абсцеси и циреи, бронхи, болки в стомаха (по три пъти на ден взимайте по 1/3 чаена лъжичка от мехлема, преди хранене).
  • миома, кисти на яйчниците, възпаление (намажете влагалището)
  • трофични язви, изгаряния, болка в коленете.

За получаването на мехлема е необходимо:

  • 200 грама слънчогледова олио
  • пчелен восък (кибритена кутия)
  • жълтък от варено яйце

В емайлирана тенджера най-малко 2 литра сипете олиото и восъка. Сложете на слаб огън и разбърквайте, за да се стопи восъка. Когато мазнината кипне, вземете малко жълтък, стрийте го между пръстите и го пуснете в кипящото масло. Маслото ще започне да образува пяна. Отстранете от огъня, така че съдържанието да не кипне. След това сложете на огъня отново и повторете процеса, докато не използвате целия жълтък.

Отстранете от огъня (мехлемът е готов). Докато все още е горещ, го филтрирайте през цедка.

Когато кремът се охлади, го поставете в хладилник. Мазта може да се съхранява в хладилник в продължение на 10 месеца.

Мехлем за рани.

Ако някога е трябвало да бъдете в болница по неврохирургия, вероятно сте видели, че страдащите хора са от различни възрасти.

Така че в интензивното се появи една жена след автомобилна катастрофа, на която в областта на таза зееше ужасна рана и имаше и рани по корема си. Мехлемът я спаси, затова може да бъде описан като чудотворен! Лечението се случи пред очите ми. Зеещата рана започва да зараства, порозовява и накрая изчезна.

Рецептата ми я сподели пациентката от съседното легло. Съветвам ви да приложите описания мехлем при рани от залежаване. Ако количеството ви се струва прекалено голямо, намалете с 1/2 или 1/3 всяка съставка.

Вижте още: Понижете кръвната си захар с тези 4 природни съставки

Имате нужда от:

Прополис – 50 грама натрошен,

10 грама пчелен восък,

300 грама чист вазелин (продава се в аптеките).

Вземете емайлиран съд и изсипете вътре прополиса, пчелния восък, вазелина. Сложете на котлона, бъркайте непрекъснато, докато заври, а след това оставете 1 час на тих огън. Свалете от огъня, охладете, добавете 150 грама мед, 500 грама фурацилин (продава се в аптеката). Всичко се разбърква добре и се вари след момента на кипване още 15 минути на слаб огън. Охладете и сложете в чист стъклен буркан с капак. Съхранявайте мехлема за дълго време на хладно място.