Почти всеки един от нас знае какво е да има разширени вени – онази „паяжина“, която се появява на краката, ръцете, а понякога и там, когато не би трябвало да бъде. В същото време всички в дома си имат помощно средство за разширени вени, просто не знаят как да го използват.

Метод 1

Вземете зелени домати и ги нарежете. Нарязаните парчета приложете на мястото на разширените вени и оставете за 2-3 минути. Важно е, доматите да бъдат само зелени, тъй като те съдържат соланин, който, за съжаление, се губи  в зрелите домати.

Соланинът е естествена отрова. Ето защо не е добре да ядете неузрели плодове и зеленчуци. Но за разширените вени това вещество е идеално. В древни времена зелените неузрели плодове са били основен лек в медицината.

Изпълнявайте процедурата 1-2 пъти на ден в продължение на 10 дни и вие ще видите резултата. След такъв „доматен компрес“, е желателно да намажете мястото с хидратиращ крем, тъй като киселината в доматите силно изсушава кожата.

Вижте още: Край на проблемите с кръвното налягане и запушването на артериите! Опитайте това!

Метод 2

Навлажнете памучен тампон с ябълков оцет. Приложете върху засегнатата област. Правете това 3 пъти на ден в продължение на 4 седмици. Резултатът ще дойде от само себе си.

Ябълковият оцет използвайте най-добре върху закрити части на тялото – кожата изсъхва дори повече от киселината в доматите. Ако изведнъж се появят разширени вени по лицето ви, най-добре използвайте зелени домати.

Изглежда ви елементарно? Основното нещо е, че е ефективно!