НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ В живота има три вида любов и за всяка си има причина!

В живота има три вида любов и за всяка си има причина!

0
В живота има три вида любов и за всяка си има причина!
В живота има три вида любов и за всяка си има причина!

“Любов – това е само една дума, докато някой не се появи и не й придаде стойност.”

Някои казват, че да обичаш истински в живота е възможно само веднъж. Други смятат, че любовта е безкрайна. Но днес ние ще говорим за това, че наистина можем да се влюбим само в трима души – и за всяко влюбване си има конкретна причина.

Първата любов обикновено се появява в ранна възраст. Това е идеалистичната любов, малко като в приказките, които четем в детството.

Ние вярваме, че тя е единствената за цял живот, и без значение, че понякога ние предаваме себе си и своите принципи, тя все пак става факт, защото дълбоко в себе си ние считаме, че трябва да бъде така.

Защото в нея е важно как ще се възприемаме от другите, а не това, което чувстваме.

Това е любов, която ни изглежда правилна.

Втората любов е най-трудната. Тя е онази, която ни учи на житейските уроци за това кои сме ние, какво искаме и как трябва да обичаме. Тя е онази, която боли – чрез лъжи, манипулация и предателство.

Струва ни се, че всичко е различно от първия път, но в действителност те са едни и същи. Ние като че ли искаме да поправим грешките от миналото, като се надяваме, че този път нещата ще приключат по различен начин. Но обикновено, без значение колко се опитваме, свършват зле.

Тя може да бъде нездравословна, нехармонична или дори егоистична. Може да има и насилие – емоционално, психическо или физическо. Като цяло, много драма. И това влакче като в увеселителен парк на емоциите ни държи и не ни пуска. Когато всичко е добре, ние започваме да се надяваме на най-доброто. Но след това започват следващите възход и падение.

Това е любов, която ние искаме да направим правилна.

Вижте още: Любимият ви цвят разкрива идеалната професия за вас

Третата любов – една, която никога не сме очаквали, тази, която е изглеждала неподходяща за нас, която унищожава всички идеалистични образи за любовта, тази, за която не сме били подготвени. Това е любов, която идва толкова лесно, че изглежда невъзможна, връзка, която не можем да обясним, която ни е ударила буквално в краката, защото не сме били готови за нея.

Това е любов, при която срещаш човека и всичко се случва от само себе си: няма очаквания, няма напрежение как да се държите.

Просто ни приемат такива, каквито сме и това е невероятно.

Тя не отговаря на представите ни за любовта, но е тази, която усещаме, че е правилната. Това е любов, която ни помага да разберем защо другите не са се получили.