НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Растения, които ви защитават от зли сили и негативна енергия

Растения, които ви защитават от зли сили и негативна енергия

0
Растения, които ви защитават от зли сили и негативна енергия
Растения, които ви защитават от зли сили и негативна енергия

Използването на някои от тези растения, може да доведе до изгонването на всякакви беди в живота ви и да получите различни ползи.

1) Зеленика.

Това растение олицетворява чистите чувства и преданата любов. То е в състояние да ви защити от проклятие, да укрепи брака ви, да неутрализира магия. Зелениката е била включена преди в задължителния списък на растенията, които са били използвани от младите девойки за изработката на венци на Еньовден.

2) Aкация.

Тя има способността да отдава положителна енергия. Това растение е донор. Поставете я над главата си и ще получите един безкраен поток от мощна енергия. С акация в древността са се избавяли от безплодие, както мъжете, така и жените.

3) Калина.

Символ на всички невести и силното женско приятелство. Нищо чудно, че този храст расте във всяка градина. Сама по себе си, калината е мощен талисман срещу негативното влияние на магическата сила – уроки. В миналото с инфузия от калина са поръсвали пътеките, по които е тръгвал любимият човек, за да може страстните чувства никога да не изчезнат до втората му поява.

4) Папрат.

Той е истински “цар” на горските растения. Има способността да изпълнява желания, включително и най-съкровените, които на пръв поглед са неосъществими. Всяка година хората търсят в гората това растение, за да видят неговите зашеметяващи цветове и да се превърнат в “галеници” на съдбата. Но, за съжаление, папратта не цъфти. Казва се, че трябва да се носят сухи смачкани листа папрат в джоба, портфейла или в чантата. Това ви предпазва от уроки, дава ви сила да постигнете успех в професионалната дейност, подобрява здравето ви.

5) Хмел.

Важен атрибут, който се използва преди венчавката на младоженците. Хмелът е олицетворение на плодородието и богатството. Преди да отидат в храма, майката на булката заливала младоженеца с хмел, за да има семейството много здрави деца и просперитет.

6) Дъб.

Той дава сила и мощ. Въпреки това, магическото му влияние се разпространява само сред достойни и честни хора. А на тези, които показват малодушие, напротив, утежнява ситуацията. Именно затова в дните на езичеството било забранено да се сече дъбовата гора. Това дърво е в състояние да ви предпази от уроки, затова носете част от кората на дъб или жълъд, поставен в джоба, винаги с вас.

 7) Бреза.

Това дърво е в състояние да ви зареди с положителна енергия и оптимизъм. То се смята за символ на красотата, нежността и женствеността. Помага на болните хора. В миналото от това дърво са изработвали люлки за деца.

 8) Копър.

Този мощен амулет се е използвал в много древни страни. Копърът се сушал, смачквал се и се поставял в платнена торбичка да виси над входната врата. В резултат на това нито един от хората, които са искали да навредят на собствениците, не биха могли да прекрачат прага на къщата. Много жени, за да се защитят от уроки и зли очи, слагали копър в подплатата на дрехите си, които носили на срещи.

 9) Мента.

Силен пазител срещу зли духове. От нея се правят букети, които растат в жилищни помещения. Това растение привлича успех и богатство в дома. Често ментата се използва за извършване на “леки” ритуали. Тя се е носила в кесии и са се търкали с нея тайни стени, където се съхранявали ценности и пари.

 10) Жълт кантарион.

Растения, които ви защитават от зли сили и негативна енергия

Коренът на това растение ви защитава от врагове. Той е бил използван за магически ритуали за привличане на любов. Момичетата, които са искали да се оженят скоро, носели малко парче корен жълт кантарион в джобовете си.

11) Лук.

Това растение е смятано за защита от различните видове магия. С бульон от лук се унищожава негативизма, излъчван от завист. Луковиците се нарязват наполовина и се поставят за една нощ в ъглите на всички стаи. Това ви позволява да изчистите къщата си от лоша енергия. На сутринта ги хвърлете, без да ги докосвате с голи ръце. Домакинята никога не трябва да хвърля луковата обелка, тъй като смята, че така здравето и късмета остават извън семейството й. Люспите със сигурност трябва да се изгорят.

12) Чесън.

Друг мощен амулет. От главите чесън често се правили снопове, които да висят в кухнята, банята и коридора. Никой човек с лоши мисли не може свободно да посещава къщата ви при наличието на такива украшения. В навечерието на сватбата си булките често преплитали чеснови “пера” в косата си, подредени в сватбената прическа. По-младите мъже носили скилидки чесън в джобовете си. Вярвало се, че така ще привлекат в бъдещото семейство щастие и богатство.

13) Коприва.

Силните защитни свойства на тези растения ще ви спести врагове и крадци в дома ви. За да направите това, разпръснете листа коприва и стъбла от коприва по двора. Според легендата, 11 юли се явяват копривени Заговезни. Всички лечебни свойства на растението се изгубвали, а тези на магията се увеличавали стократно. От копривата най-често се правят амулети и талисмани. За това растението се къса с голи ръце или се реже с нож, който е само за тази процедура. Смята се, че копривата не може да се изкорени, защото губи всички свои основни магически способности.

14) Мак.

Това растение е мощен амулет срещу зли хора и лица – вещици, вампири, зли магьосници. За да не прекрачват прага ви такива хора, сложете под килима си малко количество мак. Също така, това растение често се засажда в двора, така че злите духове да не могат да проникнат дори и в градината. Вярвало се е, че злите духове докато не преброят всички макови семена от всяко цвете, не са можели да започнат да се занимават с никакви други дейности. Особена силна има талисманът от мак, който е поникнал самостоятелно. Никога не бива да се унищожава.

Вижте още: Ритуалът за пречистване с помощта на сол ще ви удиви с резултата си! 

15) Детелина.

Тези растения имат огромна сила, която може да защити хората от всички видове заболявания. Особено мощен ефект имат върху хората с психично разстройство. Детелината също така дава красота, младост и дълголетие. Сухи листа детелина, увити в кърпа, се носят в джоба.

 16) Магарешки бодил.

Мистериозният магарешки бодил има магически свойства, в които мнозина вярват все още. Например, в миналото, мястото, на което им харесвало на тези растения да растат, живеели лоши хора. Значението на това растение подсказва и името му, което изрично се отнася до борбата с бесовете. Дяволите били гонени от тази билка. За да се случи това, острите тръни определяли устойчивостта на растението. Ето защо поставете над прага на къщата си магарешки бодил и всяка нечиста сила не би могла да премине. Тези растения били засаждали в гробищата върху гробовете на черните вещици и магьосници, защото в този случай играели роля на бодлива ограда. Най-голямото достойнство на магарешкия бодил, се придобива по време на разцвета на цветето. Когато носите цвете от магарешки бодил, то винаги ви предпазва от уроки и проклятия. Дори можете да сварите специална отвара, за да прогоните злите духове.