НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечение на шипове в петата с народни средства

Лечение на шипове в петата с народни средства

Лечение на шипове в петата с народни средства
Лечение на шипове в петата с народни средства

Шипът в петата се характеризира с пареща остра болка при стъпване. Много често причината за появата на шипа е плоското стъпало, където се мени разпределението на натоварването върху него. Също така, причините могат да бъдат травма на крака и петите, подагра, проблеми с циркулацията на кръвта и лоша проводимост на кръвоносните съдове.

Лечение на шиповете в петата с помощта на народната медицина:

Средство за шипове на петата.

За лечението ще ви трябват 10 чаени лъжици мед, 10 чаени лъжици овесени ядки и малко търпение. Направете процедурата през нощта. Вземете 1 чаена лъжица мед и 1 чаена лъжица овесени ядки, смесете ги добре до получаването на паста. Предварително почистете краката си, избършете ги и прикрепете средството към петата на пациента. Фиксирайте с помощта на полиетилен и чорапи. Направете това 10 пъти. След пълния курс на лечение болката ще отмине.

Камфорово масло при деформация на палеца на крака.

За да се отървете от деформацията на палеца на крака, използвайте следната рецепта. Намажете крака си с камфорово масло и след това нанесете йод (нанесете в този ред, не обратното!). Това трябва да стане, след като затоплите краката си и после ги подсушите. Когато правите тази процедура редовно, то след известно време проблемът ще изчезне.

Мед с жълтък за петата разклонения.

На сутринта направете смес от яйца и мед. Вземете жълтъка от яйцето (за предпочитане домашно), добавете 1 супена лъжица мед и разбъркайте всичко добре. Сместа се поставя в хладилник. Вечерта запарете краката си, след това ги подсушете, направете компрес на петите си с тази смес и увийте, за да затоплите краката си до сутринта. На сутринта отстранете компреса. Преди да нанесете сместа, леко затоплете на водна баня.

Червен пипер при шип на петата.

Шиповете се разтварят, ако един чорап под петата го поръсите с щипка червен пипер. Ходете с него целия ден. Скоро ще получите облекчение.

Комбуча ще ви спаси от шиповете.

Първо попарете краката си в гореща вода, добавете малко количество сода за хляб, след това поставете малко парче гъба Комбуча или просто накиснете в Комбуча с помощта на марля. След 3-4 часа компресът ще изсъхне и е необходимо да го овлажните отново. След 10 дни можете напълно да се отървете от шиповете.

Вижте още: Лек за високо кръвно налягане и лош холестерол!

Стара рецепта за петата разклонения.

Съберете борови иглички, млади елхови шишарки и горски пирен. Всички съставки ги смелете и смесете на равни части. 1 супена лъжица от сместа изсипете в 1 литър вода, оставете да заври и задръжте на слаб огън за 10 минути. Изсипете в голям леген с топла вода, добавете отварата и сложете краката си за 20-30 минути, като добавяте топла вода, ако е необходимо. Ако правите това всяка нощ, са необходими около 10-15 процедури и да се отървете от петата разклонения.

Ако имате сериозни здравословни проблеми или силна болка, ние ви препоръчваме да се консултирате с лекар. Самолечението може да бъде опасно за вашето здраве.

Побързайте да споделите ценните съвети с приятелите си, не ги лишавайте от възможността да ги научат!