НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Оригинален метод за отглеждане на разсад в бутилка

Оригинален метод за отглеждане на разсад в бутилка

0
Оригинален метод за отглеждане на разсад в бутилка
Оригинален метод за отглеждане на разсад в бутилка

Представяме ви оригинален метод за отглеждане на разсад – без мръсотия и притеснения за поливане (поне в началото).

Вземете една пластмасова бутилка. Само не забравяйте, че трябва да е прозрачна (не синя, не зеленикава). Нарежете я на половина по дължина. Отгоре сложете 6-8 слоя тоалетна хартия. След това намокрете хартията добре (обърнете, за да махнете излишната вода).

Оригинален метод за отглеждане на разсад. Не оставя мръсотия след себе си и можете да го поливате без притеснения!
Оригинален метод за отглеждане на разсад. Не оставя мръсотия след себе си и можете да го поливате без притеснения!

Отгоре подредете семената, които ще засаждате. С лъжица леко притиснете , за да се прикрепят плътно. На върха на бутилката поставете обикновена найлонова торбичка и изравнете в края. Трябва да се получи един вид оранжерия. Това е всичко.

В тази форма, семената могат да растат две-три седмици (колкото е необходимо). Листата сами ще пораснат, но коренът трудно ще се развие. Поливането не е необходимо, конденза винаги ще я връща на старото място. Когато е необходимо пресадете в почва.

Много добре по този начин растат семената от петунии и ягоди. Можете да посадите дори зеле, като при него е необходимо повече време от обикновено. Домати, тиквички също са подходящи.

Така например тиквичките, които засадих миналата година, изискват повече време и по някаква причина не покълват. И тази година, въпреки факта, че семената са много дебели, изглежда трудно ще покълнат. Появяват се цели корени, но листата са само две.

Вижте още: Почистете всички видове съдове в кухнята бързо, лесно и ефективно!

Този разсад надминава обикновеното засаждане, тъй като той позволява да се образуват големи корени, които тепърва ще позволят на листата да се хванат.

При нормалния разсад вкореняването става трудно, а след това се развива всичко останало.

P.S. Вие може да не отрязвате втората половина на бутилката напълно и да оставите страничната стена, недокосната на около 10-15 см. Така тя ще ви служи като капак на оранжерията.