НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да готвите на пара, без да имате специален съд за това?

Как да готвите на пара, без да имате специален съд за това?

0
Как да готвите на пара, без да имате специален съд за това?
Как да готвите на пара, без да имате специален съд за това

Направите си сами съд за пара и се насладете на любимите си ястия!

Понякога искате нещо толкова силно, че просто не можете да игнорирате своето желание. Вие не се успокоявате, докато не реализирате плановете си! И това е страхотно!

Но уви, понякога се случва да не можете да реализирате идеята си, дори и след многобройни опити. Имайте предвид, че това не е причина да се отказвате или да се отчайвате, в този случай е необходимо да включите фантазия и творчество.

Представете си, че искате да опитате ястие, приготвено на пара. За да направите това, е достатъчно да използвате обикновен бамбуков съд за пара.

Вие не знаете какво да правите с бамбуковия съд и как да готвите с него? Не се притеснявайте, не всичко в кухнята се нуждае от специални приспособления. И това съвсем не означава, че трябва да забравите за желаното от вас ястие. Можете да направите съд за пара от отпадъчни материали. Ще ви трябват дълбок тиган и алуминиево фолио.

Как да се направите съд за пара с ръцете си?

Пригответе дълбок тиган с капак.

Смачкайте парчета фолио на малки топки (с размерите на длан) и ги поставете на дъното на тигана, така че да можете да сложите отгоре чиния с храна, която ще се готви. Съдът с храната трябва да бъде поставен така, че да не докосва дъното на тигана.

След като сложите фолиото, сложете и чинията с храна отгоре.

Сега, напълнете съда с вода, затворете капака и включете котлона.

Вижте още: Кората от банана може да я използвате по 15 невероятни начини!

Вместо отделни топки можете да използвате плътно парче от фолио. По този начин е възможно да приготвите задушени месо, риба и зеленчуци. Най-важното нещо е да предотвратите проникването на вода в съда.

За да се разпредели температурата равномерно, имайте предвид, че между фолиото трябва да има няколко отвора в импровизираното дъно, за да работи всичко правилно.

Не забравяйте да споделите този метод с приятелите си. Пригответе любимите си ястия лесно и просто!