НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Плюсове и минуси на връзките с мъже, които са доста по-възрастни

Плюсове и минуси на връзките с мъже, които са доста по-възрастни

0
Плюсове и минуси на връзките с мъже, които са доста по-възрастни

Възрастните мъже са като виното – те изглеждат все по-добре с напредването на годините. Притежават също високо самочувствие, опит и мъдрост.

Фактът, че любовта може да донесе щастие с появата си на всяка възраст, е познат на мнозина. Но и до сега двойки, в които жената е много по-млада от мъжа, са изненадващи и дори объркващи. Но толкова ли е лошо това и имат ли бъдеще такива отношения? Ще се опитаме да разберем.

Плюсове и минуси на връзките с мъже, които са доста по-възрастни

Причини за възникване на тези “неравни отношения”

Докато роднините и всички заинтересовани лица продължават да “охкат” и “ахкат”, ние ще се опитаме да разберем защо жените предпочитат по-възрастни мъже:

1. Дефицит на бащино внимание. Случва се понякога така, че момичето расте без баща или по някаква друга причина рядко го вижда, получавайки по-малко любов и ласки. Опитвайки се да изгради взаимоотношения в зряла възраст, девойката подсъзнателно търси някой, който да е в състояние да компенсира всичко това.

2. Чувство за сигурност. Жената, независимо от състоянието и характера си, в даден момент от живота си иска да се почувства слаба и напълно да се довери на мъжа до себе си. Младите мъже често са непостоянни и несамостоятелни, а по-възрастните мъже могат да й осигурят необходимата сигурност.

3. Перспективи. Не е тайна, че някои жени са привлечени от зрели мъже от гледна точка на материалната изгода. Ако тя е жена, например на 30 години, то по-възрастният от нея мъж обикновено вече има добра работа, заема добра позиция и е в състояние да се грижи за семейството си. Разбира се, че не е необходимо да се изравняват всички представители на по-силния пол като идеал, но такива случаи не са рядкост.

Основни “козове”

Плюсове и минуси на връзките с мъже, които са доста по-възрастни

В какво се крият основните предимства на отношенията, в които има значителна разлика във възрастта?

1. Мъдрост. Това е едно от основните предимства. По-възрастните мъже са по-търпеливи и по-опитни. Те уверено носят отговорност не само за себе си, но и за партньора си, както и относно взетите решения. В допълнение, представителите на силната половина от човечеството, изпитващи любов към дами по-млади от себе си, са готови да помогнат с дела и съвети във всички сфери на живота – започвайки от кариерата и завършвайки с домакинството.

2. Вярност. След като намери половинката си, такъв мъж вече не се нуждае от това да доказва на другите, че е изпълнен със сила и се държи “на коня”. Достатъчно е само да погледнат младата му избраница и на всички веднага ще им стане ясно. Поради това изневярата ви тези случаи е доста рядка.

3. Здрав брак. Статистиката сочи, че броят на разводите при двойки, в които и двамата съпрузи са на приблизително една и съща възраст, са много повече от тези, в които съпругът е по-възрастен от своята избраница. Идеалната разлика е 10 години. При такава разлика мъжът се отнася вече спокойно и разумно към капризите на своята половинка и се опитва да реши проблемите и конфликтите не с шумни разправии, а с
отстъпки и компромиси.

4. Деца. Ще се позовем отново на статистиката. Тя показва, че при двойки, при които съпругът е по-възрастен с 20 години, децата които се раждат, често са по-напреднали и интелигентни от връстниците си.

Вижте ощеБъдете комуникативни и очарователни спазвайки следните тайни

Има ли недостатъци?

Плюсове и минуси на връзките с мъже, които са доста по-възрастни

Въпреки големия брой положителни неща, такива връзки имат и някои недостатъци:

1. Той и родителите. Родителите на момичето често трудно разбират и приемат избора на детето си и не одобряват отношенията й с мъж, който е на същата възраст като тях.

2. Почивки. Често различните интереси стават причина за неразбирателство и неприязън. В края на краищата, младите момичета са склонни да искат да отидат на почивка на по-шумни и интересни места, докато зрелият мъж предпочита по-премерен отдих.

Плюсове и минуси на връзките с мъже, които са доста по-възрастни

3. Приятели. Това е най-трудното от всичко. За младите по-възрастният мъж е скучен и в компанията му момичето като правило, също се чувства прекалено “не на място”. Освен ако, разбира се, не успеят да постигнат някакво общо решение на въпроса.

4. Бившите. Често по-възрастните мъже, зад гърба си вече имат опит със семейния живот и деца, така че момичето ще трябва да се примири с това, че времето му ще бъде разделено между нея и тях.

5. “Превъзпитание”. Възрастните, опитни мъже вече са оформени като личности, така че да ги “прекроите” по себе си, едва ли ще успеете. Ще трябва да свикнете с навиците и възгледите му.

Въпреки скептицизма на другите, много семейни двойки с голяма разлика във възрастта упорито доказват една проста истина – всички възрасти са подвластни на любовта. И ако животът ви е подарил спътник с 10-20 години по-възрастен от вас, най-вероятно, именно той е вашата съдба.