НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Енергията ежедневно бяга от вас! Разберете причината!

Енергията ежедневно бяга от вас! Разберете причината!

0
Енергията ежедневно бяга от вас! Разберете причината!
Енергията ежедневно бяга от вас! Разберете причината!

Енергията ни безмилостно се изсмуква всеки ден заради определени неща! Така тя се изpaзxoдвa нaпpaзнo по причини, които можем да избегнем.

Простите ежедневни причини за вашата умора и болести са лошото самочувствие и лошият късмет. Само след като ги елиминирате, ще можете най-накрая да забравите за проблемите!

Енергията ежедневно се изсмуква от вас! Разберете причината!

Работният ден е завършил, вие се прибирате у дома и се свличате изтощени на дивана. Къде отиде цялата жизнена енергия, с която сте били изпълнени сутринта? Грамотното счетоводство на енергията, изразходвана от вас, е не по-малко важно, отколкото изразходването на финансите. Също така от значение са правилното хранене и поддържането на необходимото ниво на физическа активност.

С цел да не се губи жизнената енергия напразно, т.е. във ваш ущърб, първо трябва да се определи къде “потъва” енергията, след това да се създаде план за оптимизиране на разпределението на енергията и да се придържате към него. Това е важно, тъй като липсата на жизнена енергия води до различни неразположения и болести.

Жизнената енергия и кога ние я губим напразно

1. Незавършени до край дела

Изоставените в пристъп на мързел, скука или нежелание дела, водят до изтичане на енергията, която невидимо за вас, се концентрира върху нещата, които не сте завършили. При някои хора тези дела се появяват в сънищата им, за да им напомнят за важността на приключване на започнатото до край.

Ето защо е толкова важно да не се заемате с неща, за които нямате нужното време или желание да направите. Към тези незавършени дела се отнасят неизпълнените обещания и дълговете, които все още не сте върнали.

2. Лъжа

Колкото по-голяма е лъжата, толкова повече жизнена енергия се изразходва за нейното поднасяне: трябва да се обмислят всички детайли, така че да не ви хванат в лъжа, а това е не по-малко изтощително от разтоварване на вагони. Опитайте се да бъдете честни с вашите близки, с приятелите си и със себе си – така животът ви ще стане по-лесен и ще съхраните повече от енергията си.

3. Страх, враждебност, недоверие

Страхът, както и лъжата, поглащат много от енергията, необходима ви в ежедневието. Недоверието към човека или враждебното отношение към него също карат организма да работи в стресов режим – и на края нищо добро от това няма да излезе. Не забравяйте, че всички емоции зависят от вашето възприятие на конкретната ситуация и на света като цяло. Работете върху себе си и ще можете да се научите да икономисвате жизнена енергия.

4. Липса на контакт с природата

Животът в града изчерпва енергията ви сам по себе си: нито една минута абсолютна тишина, нито шанс за избягване на проблемите, нито липсата на чист въздух и единство с природата. Дървета, треви, пеещи птички – всичко това подхранва жизнената ви енергия, а студеният и бездушен град я изсмуква от вас, оставяйки ви в състояние на изцеден лимон.

Енергията ежедневно се изсмуква от вас! Разберете причината!

5. Преживявания и претоварване

Тялото изразходва цял куп жизнена енергия, за да работи в режим на претоварване и стрес. Няма нито една система в организма, на която стресът да не окаже негативно влияние, включително и върху енергията ви.

6. Безсмислени разговори

Защо да губите жизнената си енергия за разговори, които няма да донесат полза нито на вас, нито на събеседника ви? Такова бърборене ви кара да хабите не само енергията си, но също така и ценното си време. Ето защо, ако чувствате, че разговорът губи всякакъв смисъл, не се колебайте да го прекратите. Помнете: животът е твърде кратък, за празни приказки.

7. Обиди

Неспособността да простим и навикът да задържаме в себе си гнева и обидата – е може би най-лошото човешко качество. Отрицателните емоции изтеглят от нас жизнената ни енергия и се хранят с нея, израствайки до невероятни размери. Ако не можете да простите на някой едно или друго действие, помислете, че така вредите на първо място на себе си: на психиката си, на физическото си здраве и на запасите си от жизнена енергия.

Енергията ежедневно се изсмуква от вас! Разберете причината!

Вижте ощеНе вземайте тези предмети, ако ги намерите на улицата!

8. Липса на сън

От къде ще черпите жизнена енергия, ако не давате покой нито на тялото, нито на душата си? Нарушаването на биологичния ритъм на тялото води до объркване: то вече не знае как да се справи с поставените задачи, без ясен график за работа и почивка, недоумява защо се е променил обичайният ритъм на работа и с времето започва недоволно да стачкува.

9. Лоши навици

На организма вредят не само алкохолът, наркотиците и тютюнът. Има много лоши навици, които ние сме склонни да не забелязваме: преяждане, ядене на нездравословни храни, навикът негативно да гледаме на случващото се, обвиняването на целия свят за своите неуспехи и т.н. Колкото по-лошо се храним, толкова е по-трудно за организма да се изчисти от токсините, така че лошите хранителни навици често водят до заболявания на черния дроб и бъбречна недостатъчност. Навикът за негативно мислене води до нарушаване на дейността на нервната система и изсмуква неумолимо енергията ни.

10. Външни фактори и заболявания

Съществуват външни фактори, на които нямаме възможност да влияем. Въпреки това, всички можем да спрем изтичането на жизнена енергия в случаи на общуване с неприятни хора! Главното е да не се ядосвате, а спокойно да прекратите общуването или спора с неприятния за вас човек, непозволявайки му да се наслади на вашата уязвимост.

Енергията ежедневно се изсмуква от вас! Разберете причината!

Съвет: Ако ви е трудно да следите изтичането на своята жизнена енергия, разпореждайте се с нея, както с финансите. Направете списък на разходите на енергия и помислете кои от тях можете да намалите и какви полезни неща за повишаване количеството на енергията е добре да увеличите. Така ще бъдете в състояние да балансирате живота си и ще имате повече сили и енергия за всякакви постижения!