НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Подхранване на растенията у дома с хранителни отпадъци

Подхранване на растенията у дома с хранителни отпадъци

0
Подхранване на растенията у дома с хранителни отпадъци
Подхранване на растенията у дома с хранителни отпадъци

Подхранете растенията си у дома и ще ви зарадват с красив вид!

Ако забележите, че вашите любими стайни растения започват да растат бавно, спират да цъфтят и листата им стават бледи и безжизнени, е време да ги подхраните. Най-често домакините са готови да си купят торове, състоящи се от съществени необходими елементи с химичен произход.

Но можете да си приготвите тор за цветя от най-простите хранителни отпадъци, които ежедневно попадат в кофата на всяка кухня. За получаването на такива торове могат да бъдат използвани различни материали и продукти. Всичко това е напълно безплатно.

За приготвянето на универсалния тор, обогатен с всички необходими минерали за здравето на растенията, можете да използвате следната налична рецепта. Ще ви трябват:

Обелка на един банан – 1-2 броя;

Утайка от кафе – от 2 чаши кафе;

Черупки от яйца – от 2-3 яйца;

Вода – 100-150 мл.

Готовите съставки трябва да добавите в купата на блендер, да сложите вода и да разбиете до гладка еднородна смес. Накрая ще имате полу-течност, хомогенна маса от тъмно кафяв цвят. Инструментът трябва да бъде равномерно разпределен върху почвата на растението и след това да се полее, както обикновено.

Вижте още: Поставете чаша вода със сол в дома си и вижте резултата!

Този инструмент ефективно помага, ако е необходимо спешно да съживите растенията си. Разбира се, че е по-добре да не се стига до подобно състояние, и своевременно да предприемете необходимите мерки и да следите за редовното поливане. Тогава вашите зелени домашни любимци, ще ви зарадват с буйна зеленина, здрави листа и красиви цветове през цялата година.