Днес, ще ви споделим рецептата за този чеснов сироп, тъй като има невероятни ползи за здравето. Той се състои от евтини и достъпни компоненти и е много лесен за приготвяне. Всичко, от което се нуждаете, е ябълков оцет, чесън и мед. Поотделно всяка съставка има своите собствени лечебни свойства, но заедно те стават още по-силни!

Ползите от чесновия сироп:

Консумирането на този удивителен сироп ежедневно, ще засили имунната ви система, ще понижи кръвното ви налягане и нивата на холестерол в организма ви.

Сиропът също ще ви помогне в борбата с инфекциите и грипа поради голямата си ефективност, а също така ще намали болката, причинена от подагра и артрит, както и при много други различни възпалителни заболявания.

Медът е първата съставка в сиропа – много мощна съставка, особено поради своите антибактериални и противогъбични свойства. В същото време ябълковият оцет съдържа фитонутриенти, които могат да спрат или предотвратят спазмите в краката, а в някои случаи дори могат да предотвратят и рак.

Тази съставка съдържа много лимонена киселина, която може да ви помогне да предпазите тялото си от появата на камъни в бъбреците.

Третата и последна съставка е най-полезната съставка в света. Чесънът има отлични антивирусни и антибактериални свойства, поради което е отлично средство за укрепване на имунната система.

Ето как да си приготвите сиропа:

Ще ви трябват:

200 мл ябълков оцет

8 скилидки чесън

200 мл мед

Начин на приготвяне:

Поставете скилидките чесън в блендер и ги разбийте добре. След това сложете ябълковия оцет и меда и разбъркайте в продължение на 15 секунди. Когато всичко е готово, сложете сместа в стъклен буркан и я оставете в хладилник за 5 дни. Разбърквайте сместа всеки ден и след 5 дни сиропът ще бъде готов за употреба.

Вижте още: Камъните в бъбреците просто ще си „отидат“ с този лек!

Как да го използвате:

Използвайте сиропа, като го разреждате с вода. На сутринта добавете две супени лъжици сироп в чаша вода и пийте сместа на празен стомах. Ако редовно консумирате сиропа, той ще засили имунната ви система, ще подобри цялостното ви здраве и ще предотврати много и различни инфекции и заболявания.