За съвременния ландшафтен дизайн често се използват огради от камъни, наречени габиони. С използването на подпорни стени, се създават архитектурни декоративни елементи. Тези елементи са широко разпространени, тъй като те не нарушават раздела на екосистемата и не възпрепятстват развитието на растителността. Просто са невероятна находка за всеки собственик на крайградски участък!

Габионите много лесно се правят със собствени усилия. За да ги направите, ви трябва само решетка, камъни, малко време и въображение. Днес, сме подбрали специално за вас няколко идеи за това как да украсите мястото си с помощта на тези структури. За начало разгледайте една проста схема, която ви показва начина за създаването на габиона.

Ръчно-изработени габиони

За да не изглеждат скучно и за да се вписват в цялостния пейзаж, използвайте кош. Той изглежда много интересно.

Създайте едно уютно място за семейни събирания за топлите летни вечери. Всичко на всичко ви трябват решетка, камъни и няколко дъски. Използвайте възглавници за допълнително удобство и декорация.

Ето как да направите място за паркиране! Също така под навеса можете да добавите маса със столове и да си организирате шумни вечеринки.

Просто възхитителна идея! Сега дървото е приятно за окото, дори и в средата на асфалта.

Тези стени служат като чудесен помощник за отделянето на дадена зона. И изглеждат много стилно.

Направете си конструкция от решетка и камъни. Поставете обратно стария варел, пълен с вода, като пуснете няколко риби. Вашето малко декоративно езерце е готово! Можете да разпръснете няколко водни лилии – истинска красота.

Не губете време в подреждането на тухли, защото можете да използвате габиони. Гараж, навес, градинско обзавеждане – този дизайн е подходящ за всичко изброено.

Атрактивна идея за цветни лехи.

Основа за стена без използването на цимент.

Камъни в мрежа в ролята на ограда – идеалната защита от любопитни очи. Освен това лесно можете да направите заоблени форми.

Супер ограждение за лятна тераса.

Друга добра версия на барбекюто.

Тези сладки малки пейки служат не само за събирания, но също така са начин да украсите вашия участък.

Вижте още: Пластмасовите бутилки – топ 5 идеи как да им дадете втори живот!

Можете дори да създадете скулптура. Оказва се, че е много необичаен декор.

И още няколко идеи за цветни лехи. Признайте си, че така е много по-добре отколкото със старите гуми или дъски.

Най-често за пълнеж на габиони се използват твърди камъни: кварцит, диорит, базалт и гранит. Също така е възможно да използвате и други материали. Най-добрата част е, че тези проекти могат да се впишат идеално в ландшафтен дизайн.