Почистването на тоалетната не е една от най-любимите отговорности на домакинството, но ние знаем, че е необходимо да се прави. Поддържането на тоалетната свежа, чиста и свободна от патогенни микроорганизми е много важно за благополучието на цялото си семейство, но кой казва, че тази работа не може да се улесни?

Вместо да се налага да инвестирате в скъпи почистващи препарати, наситени с разяждащи химикали, защо не опитате това домашно почистващо средство за тоалетната? То ще неутрализира миризмите, ще премахне бактериите и ще направи миризмата свежа.

Ето какво ви е нужно:

Съставки:

160 грама сода за хляб

60 мл лимонов сок

1/2 оцет

1 лъжица водороден пероксид (3%, леснодостъпен е във всяка аптека)

15-20 капки от всякакви ароматни масла

Начин на приготвяне:

Смесете содата и лимоновия сок в малка купа. В отделна купа смесете оцета и водородния пероксид. Добавете тази смес към сместа с лимоновия сок и содата много внимателно. В края, добавете ароматни масла по ваш избор.

Вижте още: Незаменими съвети за вашия матрак! Ето как да го дезинфекцирате!

Вземете една лъжица и оформете сместа в полусферични форми. Поставете ги върху хартия за печене, за да изсъхнат.

Тоалетната винаги ще мирише на свежест и ще остава чиста с това средство

Тоалетната винаги ще мирише на свежест и ще остава чиста с това средство

Ще са необходими поне 4 часа, но ако не бързате, по-добре е да ги оставите да изсъхнат през нощта. Когато са напълно сухи, те се съхраняват в запечатан стъклен буркан в близост до тоалетната.

Всеки път, когато видите, че вашата тоалетна е за почистване, просто хвърлете топка в тоалетната. Можете да правите това често, 2-3 пъти седмично.