НАЧАЛО ЗДРАВЕ Безсънието ще ви отмине ако поставите тази смес под езика си!

Безсънието ще ви отмине ако поставите тази смес под езика си!

0
Безсънието ще ви отмине ако поставите тази смес под езика си!

Безсънието е много разпространено не само в нашата страна, но и по целия свят. За съжаление, много хора имат проблеми със съня.

Мисля, че всички сме изпитвали това чувство – мяташ се по цяла нощ, гледаш към тавана, мислиш за живота си и следващото нещо, което виждаш – това са слънчевите лъчи и вече трябва да ставаш, за да ходиш на работа или училище.

Безсънието – най-честите причини:

Има много различни неща, които могат да предизвикат безсънието, като стрес, депресия, тревожност, проблеми на работното място и така нататък. Затова, когато си лягате да спите, вие не мислите за съня, а за своите проблеми в работата, семейството или за нещата, които трябва да свършите през следващия ден. Лошото е това, че мозъкът ви не може да се отпусне и той остава активен през цялото време, което означава, че вие не можете да заспите.

Медицинските специалисти казват също, че безсънието може да се причини от някои лекарства, като например лекарства за сърцето, за лечение на кръвното налягане, болкоуспокояващи, антихистамини и други. Тези лекарства могат да допринесат за нарушаване и проблеми със съня. Някои от тях могат да предизвикат стомашни разстройства, които ви карат да ходите често до тоалетната и още повече нарушават съня ви. И можем лесно да кажем, че ние не можем да направим нищо както трябва без пълноценен и спокоен сън. Когато спим, ние презареждаме нашите батерии.

От колко сън се нуждаем в действителност?

Ето какво трябва да направите – както всички знаем, сънят е изключително важен за цялостното ни здраве. Той е важен за тялото, за ума и за всяка жизненоважна функция в организма. Ако ние не спим, не можем да бъдем продуктивни и не можем да изпълним без проблеми нашите ежедневни задачи. Човешкото тяло се нуждае от най-малко 8 часа сън, тъй като това време е необходимо за пълно саморазтоварване и презареждане на целия организъм. Много хора по света считат, че кофеинът може да им помогне, ако не спят достатъчно, но те определено грешат! Кофеинът може да обезпечи само кратък, временен импулс на енергия и веднага след като ефектът му премине, вие ще се почувствате още по-лошо, отколкото преди!

Как да подобрим съня?

Също така е много важно да се знае, че трябва да избягвате да гледате телевизия и да използвате компютъра в продължение на най-малко един час преди да отидете да спите. Това може да бъде много полезно и ще ви помогне да се справите с безсънието и да заспите по-бързо. Когато гледаме телевизия или когато работим пред компютъра, нашият мозък е в състояние на повишена готовност, а когато настъпи такова състояние, организмът ни се нуждае от известно време, за да се успокои, преди да заспим.

Вижте още: Аюрведа – грижа за здравето и духа

Но вие не трябва да се притеснявате, защото има едно напълно естествено средство, което може да ви помогне със съня. За щастие, това лекарство е много ефективно и вие ще се събуждате изпълнени с енергия и напълно отпочинали. Най-хубавото на това средство е фактът, че то се прави от лесно достъпни компоненти, които всички имат в кухнята си. И така, тайната на домашноприготвеното, естествено средство е в съдържанието на нерафинирана морска сол и кафява захар.

Ще са ви необходими следните продукти:

. 1 чаена лъжичка нерафинирана морска сол
. 5 чаени лъжички кафява захар

 

Начин на приготвяне:

Всичко е много просто – само трябва да смесите съставките, посочени по-горе и да използвате по 1/2 чаена лъжичка от сместа преди лягане. Просто я сложете под езика си – тя скоро ще се разтопи! И не забравяйте да следвате това съотношение – 1:5 (морска сол – кафява захар).

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!