В живота всеки постъпва според убежденията си. Лекар-психотерапевт ни дава осем съвета за това как да живеем дълго и здравословно до старини. Прочетете тези златни правила на живота и бъдете здрави!

Златните правила на лекаря-психотерапевт

. Никога не прехвърляйте на нечии чужди раменете отговорността за това, което се случва в живота ви

Разбирам, че изкушението е голямо, но пожалете сами себе си. Само в момента, когато вие вътрешното стигнете до убеждението – „Аз съм автор на своите неуспехи и създател на своите успехи“, вие ще намерите сили занапред.

. Приемете факта, че миналото вече не може да се промени, то е приключило

На нас ни е подвластно само бъдещето ни, което пряко зависи от нещата, които правим сега, във всяка конкретна минута. Не очаквайте бъдещето да ви се усмихне – направете така, че то да не може да не ви се усмихва.

. Избавете се от илюзията, че можете да промените другите хора

Подсъзнателно, ние всички страдаме от тази наивна заблуда и в резултат страдаме в истинския смисъл на думата. Хората променят само обстоятелствата, всичко останало е само заблуда. Оставете ги да бъдат различни и в един момент дори ще започнете да получавате изгода от това удоволствие.

. Ние сме нужни на другите само ако сме силни

Слаби, уморени, страдащи, нещастни – такива на никого не сме нужни. Ако те се преструват, че нещата стоят по друг начин, то просто ви заблуждават. Не се поддавайте на това! Съгласете се с абсолютността на това правило, издишайте, разтърсете се и и ще откриете, че няма защо да се разстройвате.

. Всички наши действия ще имат определени последствия

И в действителност, ние винаги избираме не това какво ще направим, а това, което ще се получи в резултат на нашите действия. Така че преди да направите нещо глупаво, обмислете внимателно последиците от него и така глупавите неща в живота ви ще бъдат много по-малко.

Вижте ощеПет неща, които жените крият от своите партньори

. Не живейте така, като че ли ще живеете вечно

Всеки от нас ще умре. Това е неизбежно и е медицински факт. Възможно е заради това да се измъчвате и да страдате, а е възможно и да направите усилие да оставите тази тема веднъж завинаги. Не живейте така, като че ли ще живеете вечно. Но и не живейте така, като че ли ще умрете утре. Замислете се над тези две твърдения и ще откриете вашата собствена рецепта за щастлив живот.

. Правете това, което интуитивно считате, че е важно

Ако си задавате въпроси за смисъла на живота, най-вероятно това е просто депресия. Важен е не конкретния „смисъла на живота“, а усещането, че живеете смислено. Правете това, което вътрешно усещате, че е важно. Не забравяйте да си го повтаряте. И не гонете успех. Ако просто правите това, което вътрешно чувствате, че е важно, успехите сами ще ви настигнат.

. Никога не губете времето и енергията си за хора, на които сте безразлични или още по-зле – за тези, които не ви обичат

В този свят, има много хора, с които да изживеете радостите от живота. Просто не трябва да бъдете затворени и подозрителни. Повярвайте ми, бидейки открити и добри, вие нищо няма да изгубите, даже напротив!