НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Виното в домакинството: 8 начина как да го използвате

Виното в домакинството: 8 начина как да го използвате

0
Виното в домакинството: 8 начина как да го използвате
Виното в домакинството: 8 начина как да го използвате

Виното определено е прекрасна напитка, която носи много ползи за човешкото тяло. Разбира се, ако я приемате в умерени количества. Но освен това, червеното и бялото вино може да се използват в ежедневието и в козметиката. Дори и в градинарство знаят за техните забележителни качества.

Ако сте изпуснали срока на отвореното виното, не бързайте да го изхвърляте, ние ще ви кажем как да го използвате разумно.

Необичайна употреба на виното

Почистване на прозорци

Ако имате остаряла бутилка бяло вино и срока на годност вече й е изтекъл, не трябва да я изхвърляте. Заменете с нея препарата за почистване на стъкло и прозорци.

Маска за лице

Червеното вино съдържа много аминокиселини, които са отлични антиоксиданти и правят кожата ви гладка и еластична.

Премахване на вино и мазни петна

Ако случайно има разлято червено вино върху дрехите или мебелите, за премахване на петната ще ви помогне сухото бяло вино. И всичко това благодарение на факта, че то е с висока киселинност и съдържа алкохол. Също така, бялото вино ще ви помогне в премахването на мазните петна.

Красива коса

Червеното вино съдържа ресвератрол. Той помага за предотвратяването загуба на коса и омекотява косъма. Италианците често изплакват косата си след измиване с червено вино.

 

Дезинфекция на плодове

Сухото вино има антимикробни свойства, така че можете да обработвате плодовете и зеленчуците с него за неутрализиране на бактериите и микробите. Резултатите от изследванията показват, че сухото вино дезинфекцира, така както и водородния пероксид.

Капани за плодовите мушици

Популярен начин да се отървете от мухите е капанът с ябълков оцет, но миризмата на виното ги привлича не по-малко. Направете фуния от хартия, така че мухите да попадат в резервоара и да не могат да избягат.

Лечение на синини

Вината сдържат антиоксидантите флавоноиди, които могат да ускорят заздравяването на нараняванията. Ако нямате лед под ръка, опитайте се да го замените с компрес от вино.

Вижте още: Ако не обичате да гладите, прочетете тези седем съвета

Тор

Градинарите знаят, че червеното вино може да замени компоста. Добавете няколко капки вино в почвата, за да активирате процеса на формиране на полезните бактерии. То ще допринесе за засилване растежа на разсада.

Опитайте се да използвате виното по по-различен начин и ще видите, че то е не само вкусна напитка, но също така добър тор, медицинско и дори почистващо средство!