Да смесите чесън и мед? Звучи малко странно, нали? Но този коктейл е мощен имуностимулатор и ще направи тялото ви здраво и силно!

Полезните свойства на чесъна.

Благодарение на своите антиоксидантни свойства, всички знаем от детството, че болният яде чесън!

Чесънът съдържа съединение, наречено алицин, което помага за понижаване на холестерола, за предотвратяване на съсирването на кръвта, както и е известно, че има антимикробни и дори противоракови свойства.

Чесънът е нискокалоричен продукт, в същото време е богат на манган, витамин В6, витамин С, селен и фибри. Това е природен имуностимулатор, които помага на тялото да се бори срещу инфекциите. Данните от едно изследване показват, че ежедневния прием на чесън намалява простудните заболявания с 63%, а продължителността на болезнените симптоми със 70%.

Полезните свойства на суровия мед.

Медът съдържа антиоксиданти, ензими и минерали, включително желязо, цинк, калий, калций, фосфор, магнезий и селен. Също така съдържа витамин В6, тиамин, рибофлавин, ниацин.

За разлика от суровия мед, пастьоризираният мед е с висока степен на преработка, както и всяка топлинна обработка унищожава естествените ензими, минерали и витамини в него. Суровият мед има богат вкус и здравословен гликемичен индекс, който подобрява храносмилането.

Естествените витамини и минерали в суровия мед могат да намалят нивата на холестерола. Подхранват нашето тяло и мозъка, което допринася за постигането на здравословно тегло.

Ние сме просто длъжни да споделим с вас тази рецепта-чудо от чесън и мед, която ще засили имунната ви система и ще направи тялото ви здраво и красиво!

Съставки:

3-4 скилидки чесън;

1 чаша необработен суров мед;

Малък буркан с капак.

Приготвяне:

1)  Разделете главата чесън на скилидки.

2) Не го чистете, а само отделете най-горната люспа.

3) Поставете чесъна в буркана.

4) Внимателно сипете меда.

5) Уверете се, че няма мехурчета в буркана.

6) Уверете се, че чесънът е изцяло покрит с мед в буркана и затворете капака.

7) Оставете буркана да престои няколко дни в хладилник или при стайна температура.

8) Опитайте и се наслаждавайте!

Вижте още: С това природно средство ще отслабнете само за 2 седмици!

За да получите цялата полза от чесъна, винаги го яжте суров.

Топлинната обработка може да разсее алицина и да доведе до намаляване на хранителните му свойства. Още по-добре алицинът се усвоява, ако чесънът е намачкан. Чувствайте се свободни да добавите всякакви билки в тази рецепта, например листата от мащерка ще придадат особен аромат.

Лъжица от това лекарство ще ви накара да се чувствате по-добре, ако имате настинка.

За ежедневно подобряване на имунната система, взимайте по една супена лъжица сутрин на гладно. Ще почувствате прилив на енергия и тялото ви ще е здраво. Направете си сандвич с него, може да го използвате като дресинг за салата или да го добавите към зърнени храни!