НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Комарите ще избягат сами от вас, ако използвате това!

Комарите ще избягат сами от вас, ако използвате това!

0
Комарите ще избягат сами от вас, ако използвате това!
Комарите ще избягат сами от вас, ако използвате това!

Топло време – толкова е прекрасно! Дълги дни, топли вечери, огън, пикници… и комари. Да, комарите могат да развалят всичко. Според Lawrence Journal World, комарите заемат първо място в списъка за най-досадни насекоми. Техните жилещи ухапвания, предизвикващи възпаления и сърбеж, може да разочароват и най-устойчивия любител на природата.

Ако сте един от тези нещастни хора, които привличат комарите повече от другите, това си има научно обяснение. Смитсъновският институт казва, че около 20% от населението е особено привлекателно за комарите.

Това е, което ги привлича, е: кръвната група (най-предпочитаното нещо), млечната киселина (тук роля играе потта, високата телесна температура и генетичните фактори), някои видове кожни бактерии, алкохол, бременност и цвета на дрехите (не носете червено, черно и синьо).

По отношение на генетиката няма какво да направите, но можете да се откажете от бирата, да носите бели дрехи и да си вземете студен душ. Няма да е нужно да се обливате с литри химически репелент.

Опитайте се да направите натурален репелент, който мирише много по-приятно и е супер ефективен срещу комари:

Добавете в буркан няколко лимонови резенчета, няколко резена лайм, две клончета розмарин и 7-10 капки лимоново-евкалиптово масло. Залейте всичко с вода и сложете върху повърхността една запалена свещ-таблетка.

Вижте още: Прах за пране – как най-бързо да проверим качеството му

Лимоново-евкалиптовото масло, което тук се явява основно действащо вещество, се счита за отблъскващо за насекомите, тъй като съдържа ниско съдържание на диетилтолуамид (той може да бъде опасен в големи количества).

За да бъде репелента безопасен, приложете върху кожата, използвайки етерични масла от лавандула, роза, здравец, мента или цитронела, смесени с растително масло и гел от алое вера.

И вие също мразите комари? Споделете този полезен съвет с приятелите и семейството си!