Днес, ви представяме хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!

Никой не обича скучните домакински задължения. Ежедневието на усърдните домакини е толкова уморително! Но всичко се променя, когато знаете триковете за използването на някои предмети и средства за почистване … Тези полезни хитринки са вас. Надяваме се, че ще ги запомните и ще се зарадвате на тяхната ефективност!

Трикове, които ще опростят живота ви

Лесен начин да се отървете от праха и трохите между клавишите на клавиатурата: ще ви помогнат обикновените стикери! Винаги правете така…

Ако чехлите ви са замърсени, използвайте стара четка за зъби, за да ги почистите. Движете четката в едно направление в успореден ред. Така ще изчистите всичкия боклук, който разваля външния им вид.

За да удължите живота на вашата самобръсначка, я сложете във водка след употреба! Това ще увеличи срока й на експлоатация и няма да се изхабява толкова бързо. В допълнение, този метод е отличен за дезинфекция.

Ако сте забравили да извадите от джоба си салфетка или билет по време на пране, дрехите ви могат да пострадат. За премахването на неприятните парчета хартия ще ви помогне аспирина! Добавете няколко таблетки във водата, накиснете дрехите си и ще получите перфектен резултат!

Ако търсите на пода малки предмети като контактна леща или стъкълца от счупена чаша, сложете на тръбата на прахосмукачката чорапогащник.

За да заострите тъпите ножици, използвайте стъклен буркан. Режете с ножицата стъклото с лек натиск –  остриетата веднага ще се наточат!

Отървете се от неприятната миризма в кожената чанта или във всяка друга ваша любима чанта с помощта на сода! Поставете в чорап сода за хляб и го оставете в чантата за една нощ.

Ето как да си налеете вода в кофа, ако нямате под ръка маркуч!

За да запазите или подхраните цветята си използвайте смес от кафе и вода. Сварете кафето както обикновено и го разредете с вода в съотношение 1:1. Безценна тор!

Вижте още: Отглеждане на разсад в бутилка – лесно, удобно и бързо!

Ако в кухнята са се появили плодови мушици, не бързайте да се отчайвайте! Разбъркайте 30 мл водка, 3-4 капки течен сапун за съдове и 400 мл вода. Обработете с тази смес местата, пълни с насекоми, и те бързо ще изчезнат.

Чудесна идея – почистете обувките си със стар чорапогащник. Това е особено добър трик за почистване на велурените обувки! Избършете вашия любим чифт обувки с чорапогащник и веднага ще видите разликата.

Ако сте харесали тези хитринки, ги споделете на приятелите си!