НАЧАЛО ЗДРАВЕ Пречистеното масло Гхи и неговите полезни свойства

Пречистеното масло Гхи и неговите полезни свойства

0
Пречистеното масло Гхи и неговите полезни свойства
Пречистеното масло Гхи и неговите полезни свойства

В Индия пречистеното краве масло, наречено Гхи, се използва за медицински цели. Полезните свойства на този продукт са толкова много, че то се счита за течно злато. Днес, ще ви кажем какъв ефект има пречистеното масло върху човешкото тяло.

Ползите на Гхи

То укрепва имунната система. Пречистеното масло има голяма енергийна стойност и бързо насища организма. Малко масло върху филийка хляб всяка сутрин ще ви помогне да останете в добра форма през целия ден! Освен това, то е богато на витамините А, D и Е.

Стимулира загубата на тегло. Мазнините, които се съдържат в него, са по-малко наситени от другите животински мазнини. Гхи се абсорбира лесно и подобрява обмяната на веществата, съответно, не складира мазнините и почти изцяло бива използвано от организма за производство на енергия.

Подобрява състоянието на кожата. В козметиката пречистеното масло се използва активно. То се нанася лесно върху кожата, попива бързо и успешно отстранява солите и токсините от порите. След лечението кожата е мека и копринена, няма по-добро средство за ефективен масаж.

Подходящо за готварски цели. При готвене маслото има хубав кремообразен вкус. В допълнение, при нагряване то не губи ценните си свойства. Можете да пържите в него месо и зеленчуци.

Лекува възпалението. То има успокояващ ефект. С помощта на смес от мед и топено масло можете да облекчите болките в гърлото. Използва се и за лечение на мигрена. Маслото се смесва с шафран, кардамон, копър и други подправки и билки, а след това се задържа в устата.

Вижте още: Краката ви ще изглеждат все едно сте на 20 благодарение на този разтвор!

В студения сезон, когато носната лигавица е суха, се препоръчва да я намажете с масло Гхи. Това ще предотврати дразненето и ще ви предпази от инфекции.

Използването на това масло е безценно, но това не означава, че трябва да прекалявате. Както знаете, всичко е добро в умерени количества, така че го използвате разумно. Най-доброто пречистено масло е домашно приготвеното.

Вашите близки и приятели със сигурност ще се интересуват повече от този полезен продукт – споделете с тях статията!