НАЧАЛО ЗДРАВЕ Точковият масаж на краката ще отложи ходенето при доктора!

Точковият масаж на краката ще отложи ходенето при доктора!

Точковият масаж на краката ще отложи ходенето при доктора!
Точковият масаж на краката ще отложи ходенето при доктора!

Когато имате болка в гърба или шията, можете да отидете на специалист за масаж. Но когато усещате стрес или тежест в цялото тяло, е необходимо да си направите масаж на краката, както и на ръцете. Това далеч не е метод за релаксация, а цялостна философия за здравето.

Акупресурата или точковия масаж е лечение и профилактика срещу заболявания, чрез прилагане на натиск към специфични точки от тялото. Не са ви нужни игла или специални инструменти. Важно е да знаете само определените точки, които са отговорни за вашите органи и тяхното здраве.

Точки на стъпалата

Тази акупресурна точка се намира на метатарзалните (предноходилните) кости на краката. Известно е, че тя е много мощна и насърчава доброто здраве. Натискът върху нея дава невероятни резултати и ви помага да се отървете от много заболявания.

Предимства от натиска върху точката

Облекчаване на болката

Вместо да убивате своя организъм с обезболяващи хапчета, притиснете няколко пъти тази точка. Техниката особено помага при главоболие и дискомфорт в долната част на гърба.

Облекчаване на стреса

Съвременната рефлексология твърди, че точката е отговорна за вътрешния мир. Натискът върху нея намалява стреса и спомага за по-бързото вземане на решения в трудни ситуации. В допълнение, като я притиснете, можете да се отървете от умората.

Антидепресант

Всеки ден притискайте три пъти тази точка. Това ще предпази тялото ви от внезапни пристъпи на паника, безсъние и загуба на сила. Заредете се добро настроение.

Срещу изтръпване на крайниците

Този проблем е често срещан не само при хора в напреднала възраст, но и при млади хора. Ако имате изтръпнали пръсти или ръце, натиснете точката здраво няколко пъти. За да се излекувате, повтаряйте метода всеки ден най-малко 3 седмици. Добрите резултати ще ви зарадват.

Вижте още: Чесън в мляко: Лекува над 12 заболявания само за седмица!

Тази лечебна точка се намира на тялото ви. Акупресурата в продължение на много векове заема важно място в Източната медицина. Китайските мъдреци отдавна са разбрали, че всичко в нашето тяло е свързано, както и че много болести могат да бъдат излекувани само с натиск или масаж върху определени точки.

Съветваме ви да прочетете по-подробно за точките по краката. И не забравяйте да споделите полезната информация с приятелите си в социалните мрежи!