НАЧАЛО ЗДРАВЕ Еликсир на младостта: Вижте точната му рецепта!

Еликсир на младостта: Вижте точната му рецепта!

0
В Индия тази рецепта се нарича еликсир на безсмъртието!
В Индия тази рецепта се нарича еликсир на безсмъртието!

Още в древни времена лечителите, лекарите и алхимиците са се опитвали да намерят рецептата за еликсир на безсмъртието. Тогава постоянно добавяли различни билки и съставки (получавайки се страшен списък от продукти), опитвайки се да ги смесят така, че да получат заветното лекарство. Но така и не успели да измислят желаното средство…

Въпреки това в някои от нещата, които приготвили, все пак успели да намерят ползи, които да оздравят и укрепят организма. Да кажем, че ние няма да живеем до 200 години, но старостта можем да ни срещне, докато все още сме енергично здрави и бодри!

Преглеждайки старите рецепти, историците разкриват, че един най-често срещаните продукти е сместа от мляко и чесън. Това не е изненадващо, тъй като дори и Авицена счита чесъна за природен лек на много заболявания, нещо което и съвременната наука доказва.

Вижте още: Природен лек за белодробни заболявания, с който са се лекували нашите баби

Чесново мляко – рецептата за еликсир на младостта:

В малка тенджера налейте 1 чаша мляко и я сложете на огъня. Когато млякото започне да ври, вземете 2 скилидки чесън и ги нарежете на ситно. След като млякото заври, добавете към него чесъна, свалете от огъня и покрийте с капак.

След 10 минути нашият еликсир на младостта е готов.

Еликсирът от чесън и мляко се препоръчва да се използва 1 път на седмица по 1 чаша наведнъж.