Бързото развитие на технологиите кара съвременния човек все повече да бъде привличан от земята, което не е изненадващо. Да си имате градина или скромна зеленчукова оранжерия не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Човек трябва знае само няколко трика и може веднага да стане професионален градинар.

Днес, ви предлагаме селекция от най-ефективните и необичайни съвети за любителите на градинарството, които наистина работят.

Малка градина в контейнер

Малката площ не е пречка за разкошната градина. Обикновените пластмасови контейнери за съхранение могат да се превърнат в истински мобилна градина. Проектът се осъществява на дъното в долната част, където се покрива с материал и ще бъдете щастливи да засадите цветя и зеленчуци! Между другото, с тази градина може лесно да оборудвате балкона на апартамента си в града.

Иновативно напояване

Мнозина смятат, че липсата на влага за растенията при поливане, кара корените им да отиват дълбоко в земята. Но ако сте закопали в непосредствена близост до растенията пластмасов контейнер с отвори в долната част, то зеленчуците ще ви се отблагодарят с щедра реколта. А тиквичките от подобно поливане ще са просто във възторг!

Чудото на водата

Водата, в която варите зеленчуците, е много полезна! Тя е богата на хранителни вещества, благодарение на които разсадът расте без граници. Този бульон е подходящ за абсолютно всички растения, но не забравяйте да го охладите преди употреба.

Необичайна употреба на памперса

Мнозина дори не са наясно, че за опитните градинари памперсите са много полезни в бизнеса. Пелените, поставени на дъното на гърнето или саксията, задържат влагата. Така че вече няма нужда да се притеснявате за любимите си цветя, ако рядко посещавате лятната си вила.

Филтри за кафе

Филтрите за кафе са просто незаменим приятел за цветята в саксия! Ако ги поставите на дъното на саксията, няма да позволят на субстрата да заспи по време на напояване, а излишната влага ще напусне без проблеми.

Саксия в саксия

Този трик е за градинари, които обичат от време навреме да променят дизайна на градината си. Човек трябва само да вкопае в земята няколко пластмасови саксии и да постави сезонни растения в съдовете. Когато растенията загубят предназначението си, просто трябва да ги замените с нови. Гениален трик!

Цитрусов разсад

Този метод е невероятен и е много полезен за разсада, тъй като корите на цитрусовите плодове съдържат много хранителни вещества. В допълнение, е изключително сладък.

Закрита оранжерия за разсад

Е, къде без добрите стари пластмасови бутилки! При такъв купол всеки разсад ще расте с бързи темпове. Много удобно устройство.

Яйчената черупка не е боклук!

Праха от черупките от яйца е изключително питателна тор за вашите растения. Ако подхранвате с него реколтата си, тя ще бъде щедра и вкусна!

Вижте още: Как да се отървем от мухъла у дома? Светкавични резултати!

Високи лехи

Правоъгълни блокове – универсален материал за градинарите! От тях можете да изградите леха на абсолютно всякаква височина. В допълнение, растенията могат да бъдат засадени не само в центъра на съоръжението, но също така и в отворите на самите блокове.

Запомнете всеки един от тези полезни трикове, защото всичко е гениално просто. Сега работата във вашата градина се превръща в удоволствие, а жътвата ще бъде щедра и обилна!