Събудете третото си око и разберете предимствата от този метод!

Древните традиции често съдържат тайни, които могат да ви помогнат в разрешаването на някои съвременни проблеми. Като например, когато събуждате третото си око (точката между веждите), можете да решите проблема с отвличането на вниманието.

Известно е също, че стимулирането на третото око увеличава концентрацията, креативността, елиминира блокирането на творчеството и засилва интуицията. В допълнение, то е известно с това, че облекчава главоболието и стомашното разстройство.

Третото око е свързано с йога философията и според Гайе е свързано с епифизната жлеза. „(Главното) място на душата“. Епифизната жлеза е описана от философа Рене Декартсом през 16-ти век като мястото, където се произвежда мелатонин. Според Глобалния център за лечение, мелатонинът е хормон, който регулира цикъла на събуждане при хората и е свързан със стреса, настроението и нивото на енергия.

Възползвайте се от лечебните ползи от този вид масаж с помощта на палеца, показалеца и средния пръст, като притиснете точката между веждите. Стиснете пръстите си един към друг и след това ги разтворете настрани.

Вижте още: Лукът ще ви спаси от много заболявания! Ето как!

Експериментирайте с различни нива на натиск, докато не намерите мястото, където вашето тяло ви казва „да, това е добре.“ Препоръчително е да масажирате, докато почувствате облекчение от стреса, главоболието, умората, или от някое друго неудобство.

За да отворите третото си око и да активирате епифизната си жлеза, гледайте това видео.