НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Наторяване на домати! Много ефективна супер-рецепта за домати!

Наторяване на домати! Много ефективна супер-рецепта за домати!

0
Наторяване на домати! Много ефективна супер-рецепта за домати!
Наторяване на домати! Много ефективна супер-рецепта за домати!

Правилното наторяване и поливане са изключително важни за постигане на добър добив от домати. Доматите не обичат засушаване и преовлажняване.

Доматите са много полезен зеленчук за хората. Те съдържат много антиоксиданти и ликопен и са подходящи за профилактика на заболявания на костите и сърдечно-съдовата система при хората. Доматите са богати също на витамин С, витамин Е, бета-каротен и минерални вещества – молибден, калий, мед и манган.

Ще ви представим приготвянето на специален разтвор за наторяване на домати, с помощта на който градината ви ще бъде отрупана с едри, здравословни домати.

Рецептата е много проста.

Супер-рецепта за наторяване на домати

В три-литров буркан налейте 2,6-2,7 литра вода без хлор (престояла), добавете 100 грама разтворени в топла вода дрожди и 1/2 чаша захар.

Покрийте с марля и дръжте буркана на топло, като от време на време разклащате съдържанието. Разтворът е готов, когато ферментацията приключи.

Една чаша от този разтвор се разрежда в 10 литра вода и се напояват растенията, като под всеки храст се сипва по 1 литър от него.

През лятото аз направих три такива подхранвания. В резултат на това получих отлична реколта!

Вижте ощеКак да отгледате авокадото от костилка? Ще възхитите всички!

Доматените храсти израснаха силни, по плодовете нямаше изгаряния, растенията лесно понесоха жегите и други неблагоприятни климатични условия.

Но най-голямата изненада беше, че доматите зрееха и ни радваха през целия месец октомври, въпреки дъжда и студените нощи.

И най-важното – никакви вредители!

Разбира се, може би това не се дължеше само на маята. Немалка роля изигра самата почва и наторяването. Но крайният резултат ни донесе огромна радост.