Може дълго да се спори дали въобще е необходимо да използвате микровълнова фурна. Резултатите от проучванията по този въпрос са различни, и следователно, мнението на хората също. Днес, ние никакъв случай не искаме да започваме дискусия за ползите и опасностите от микровълновите фурни, а да ви кажем какво точно не трябва да нагрявате в тези уреди.

Тук са включени следните продукти и неща, които не трябва да бъдат облъчвани с топлина в микровълнова фурна. Като следвате основните правила за безопасност, вие сами ще се погрижете за вашето здраве!

Тези продукти е опасно и вредно да се топлят в микровълновата!

Детски храни

На първо място ще се съсредоточим върху млякото за деца! Под действието на микро вълните, то става токсично. Ако имате нужда от малко загрято бебешко мляко, не убивайте в него живите клетки, а по-добре използвайте традиционния начин – да го затоплите под топла вода от чешмата или на водна баня.

Фолио

Алуминиево фолио в микровълновата печка? Разбира се, ако искате да видите гръмотевици и светкавици в печката си и след това тържествено да я изхвърлите в коша!

Броколи

В сравнение с другите плодове и зеленчуци, броколите в микровълновата губят своя най-голям брой полезни вещества. По-точно, почти всички!

Сурови яйца

Това твърдение винаги поражда спор: Възможно ли е да готвите в микровълновата яйца с черупката им. Можете, ако първо направите няколко манипулации. В повечето случаи, суровото яйце ще експлодира и ще трябва дълго време да миете уреда. Не е ли по-лесно да се възползвате от традиционния начин на варене?

Чесън

Друг продукт, който губи своите качества след загряване в микровълнова фурна. Противораковите му свойства също биват убити!

CD-диск

Направете си експеримент какво странно нещо ще се случи, ако поставите CD-диск в микровълновата фурна. Само не повтаряйте!

Замразени храни

Размразяването на плодове в микровълновата може да доведе до трансформация на полезните вещества глюкозид и галактозид, които след нагряване стават канцерогени.

И ако трябва да размразите месото, по-добре е да го извадите по-рано или да се поставите под струя студена течаща вода. Факт е, че в микровълновата месото губи половината от съдържащия се в него витамин В12.

Протеинови продукти

Ограничете използването на микровълновата печка за приготвянето на протеиновите продукти. В традиционните фурни структурата на белтъка не се унищожава толкова бързо…

Вижте още: 12 начина да почистите целия си дом със сол!

Някои вида посуда

Бъдете изключително внимателни с посудата от следния материал: керамика, метал, алуминий, стъкло, порцелан, обикновено стъкло. В допълнение, пластмасовите съдове добавят към храната определена доза канцерогени. Най-добре използвайте в кухненската печка изработени съдове от огнеупорно или топлоустойчиво закалено стъкло.

Както можете да видите, знаейки, тънкостите за основната употреба на микровълновата, ще получите по-малко щети от „изобретението на века“!

Може би вашите приятели използват микровълнова фурна всеки ден, затова е полезно да им споделите тези факти.