Днес, ви предлагаме да научите няколко прости трика за почистване на кухненските съдове.

Разбира се, най-чистият тиган е новият тиган, най-белите обувки са тези, които никога не сте ги носили. Но, повярвайте, ако се опитате, дори и силно замърсените предмети ще блеснат! Логично е да се опитате да използвате тези прекрасни съвети за почистване на практика и след това вещите, които често ползвате, ще изглеждат прилично. Особено доволни ще останете от тайната за  почистването на чиниите.

Грижете се за приборите си разумно и ще бъдете обградени от удобни, практични и чисти неща. Ще се справяне с вяра в успеха: тези методи за почистване на различните повърхности са тествани повече от веднъж!

Пластмасова дъска за рязане

Дъските, изработени от пластмаса или друг подобен материал, ще се почистят идеално, ако се накиснат в лимонов сок със сол, а след това добре ги натриете с течността. Изплакнете в разтвор от вода и чистотата ще възтържествува!

14 начина да обновите любимите си кухненски прибори. Идеята с чиниите е грандиозна!

Дървена дъска за рязане

Леко шлифовайте дъската с шкурка. Измийте със сапунена вода, избършете и подсушете. Нанесете върху повърхността на дъската малко топло растително масло. Оставете маслото да се накисва и избършете дъската. Тя ще бъде лъскава и чиста за дълго време, след като сте направили тази процедура!

Чугунена тенджера или тиган

Поставете препарат за почистване на съдове върху тенджерата или тигана, преместете посудата в пакет и го завържете. Оставете тенджерата да кисне в продължение на 1-2 дни.

После измийте с топла вода. Ако все още има участъци, които не са се почистили, накиснете тигана в съотношение топла вода и оцет 1:1. След като тигана се изчисти, трябва да му създадете нов слой: Загрейте фурната до 220 градуса и поставете тенджерата/тигана вътре за час. Извадете горещата посуда и я намажете със зехтин, поставете я обратно във фурната. След 15 минути се слага още един слой от зехтин и се оставя в печката за още един час.

Пластмасови съдове

Мазни петна върху пластмасовите съдове се измиват добре с обикновена паста за зъби.

Медни съдове за готвене

Медните съдове се разтриват със сол, поръсват се с оцет и се изплакват. Блясъкът е гарантиран!

Чинии

Неприятните драскотини върху чиниите могат да бъдат отстранени с помощта на полиращ препарат за порцелан.

Възглавници

Използвайте за измиване на по-стари възглавници много гореща вода и смес от 1 супена лъжица прах за пране, 1 лъжица белина и 1 супена лъжица препарат за миене на съдове.

Съдове за печене

Ефективно ще почистите съдовете за печене, ако върху повърхността им нанесете смес от сода и водороден пероксид. Оставете тази каша в продължение на 30 минути, и всяка мазнина ще бъде отстранена без затруднения!

Дървена маса

Смесете оцет и зехтин 1: 1. Втрийте тази емулсия в масата и се насладете на нейното обновяване!

Светли маратонки

Смесете 1 чаена лъжица препарат за миене на съдове, 3 супени лъжици водороден пероксид, 2 супени лъжици сода. Нанесете този разтвор върху маратонките или гуменките си, като втривате старателно в проблемните области. След това изплакнете повърхността с вода.

Кожени мебели

Прикрийте драскотината в кожените мебели със зехтин. Оставете го да се накисне в мебелите. Ако драскотината все още се вижда, повторете действието няколко пъти.

Мека мебел

За да премахнете петно върху този материал, накиснете го с малко спирт. Изчакайте да изсъхне, а след това го почистете с четка. Не казвайте „Сбогом!“ на любимите си вещи толкова бързо!

Вижте още: Известен градинар намери перфектно решение на домакините!

Пластмасови мебели

Смесете оцет, сода за хляб и препарат за миене на съдове, а след това забършете мебелите. Пластмасовите ви столове ще се трансформират.

Хавлиени кърпи

За да имате пухкави кърпи, ги изплакнете след измиване със солена вода.

Ние сме уверени, че с тези съвети ще справите от раз! Изпробвайте тяхната ефективност и вижте как почистването на замърсените вещи не отнема много време и усилия. Не забравяйте, че е по-добре да се грижите за старите си неща, вместо да купувате нови. Така помагате на околната среда, а това е много вдъхновяващ факт!