НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

0
10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет
10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Без стайни растения атмосферата в дома е някак си негостоприемна. Доказано е, че растенията пречистват въздуха и подобряват климата в стаите.

В допълнение, от естетична гледна точка някои стайни растения донасят много положителни емоции. В същото време малко хора знаят, че растенията могат да привлекат в дома късмет, просперитет и здраве. Това важи само за определени видове стайни растения.

В тази статия ще откриете 10-те най-добри стайни растения, които бързо ще привлекат в дома ви желаното от вас. И така …

1. Теменужка

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Теменужката носи спокойствие в жилището и дава на хората, живеещи там способността да бъдат мъдри, предани и уравновесени. Кавгите и конфликтите в домовете, където расте теменужка, са рядкост. Цветето е желателно да се скрие от любопитни очи зад завесите. Наличието на това растение в дома помага за здравето на децата. Прекаленото увличане в размножаването на теменужки не се препоръчва, тъй като се смята, че в големи количества те имат способността да прогонват мъжете от семейството.

2. Восъчен бръшлян

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Восъчният бръшлян носи в живота противоречиви знаци. Съществува мнение, че той влияе на интимната атмосфера в живота на собствениците на дома. За положителното му влияние свидетелства древногръцката традиция: младата булка да слага на гърдите си клонка от бръшлян, така че красотата на момичето да не избледнява и да привлича мъжа. В същото време има схващане, че прекаленото разрастване на бръшляна, гони извън къщата представителите на силния пол.

3. Дървовидна красула

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Дървовидната красула е по-известна като “дърво на парите”. Растяща в дома, тя привлича материалното богатство в семейството. Размерът и формата на короната на дървото пряко влияе върху размера на доходите. Желателно е това растение да се засажда в саксия с червен цвят, на дъното на която да се поставят няколко монети.

4. Бамбук

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Бамбукът допринася за успеха в кариерата и придвижването по професионалната стълба. Трябва да се държи в работната зона. Привлеченият от бамбука материален успех се задържа за дълго време. С бамбука са свързани много вярвания и суеверия. В Китай – символизира дълголетието, а в Индия е символ на приятелството. Във Филипините фермерите смятат, че бамбукът привлича щастието.

Тъй като бамбукът има много праволинеен растеж и свеж зелен цвят на клоните и листата, в Япония, той се счита за символ на чистотата. Заедно с боровите клонки и вишневия цвят, бамбукът е символ на изгряващото слънце. В края на годината на всяка врата в Япония, се появява връзка с борови клонки и бамбук (кадуматцу), които според вярванията на японците привличат към дома щастие през следващата година. В Азия, в някои култури се смята, че цялото човечество е произлязло от междувъзлията на бамбуковите издънки. В Япония и Малайзия съществува поверие за младо (и много миниатюрно) момиче, което живее в ствола на бамбука и се появява, ако го разрежеш. Според източното учение Фън Шуй, бамбукът е символ на здраве, дълголетие, висока жизненост и устойчивост на несгоди. А китайският йероглиф, състоящ се от две бамбукови пръчки символизира дълголетието.

5. Папрат

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Папратът предпазва от въздействието на тъмните сили. Папратите без никакви проблеми растат в градска среда на открито, в пясъчни или торфени почви. В домашни условия, те могат да загубят декоративния си ефект, ако атмосферата е замърсена. Повяхналият храст служи като индикатор за замърсяване на въздуха с дим и токсични изгорели газове. Когато цветето умира се твърди, че то отвежда някаква беда от член на семейството.

6. Спатифилиум

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Спатифилиумът или “женското щастие”, избавя жените от самота и спомага за постигането на пълноценно семейство, зачеването и раждането на деца. Тези характеристики растението има само по време на цъфтежа, така че за него са необходими внимателни грижи, тъй като Спатифилиумът цъфти само при определени условия. Има една легенда, която разказва, че тези жени, които отглеждат в дома си това растение много бързо ще намерят собственото си щастие. Ако момичето е само, то бързо ще открие половинката си. Ако жената е придобила цветето в момент, когато тя вече е във връзка, то половинката й ще й направи предложение. Ако двойката иска да има дете, то това ще им се случи в един много кратък период от време.

7. Мирта и Калатея

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Миртата и Калатеята мога да станат посредници при промъкването на разстройващи отношения и да помогнат да се запази семейството цяло. По-специално, Миртата често се подарява на младоженци като символ на дълги и безпроблемни брачни отношения. Миртовото дърво е дърво на приятелството и хармонията. Ако искате спорът, да не ескалира в кавга, то водете всички сериозни разговори в стая, в която има Мирта. Миртата е дървото на здравето. Миртата в дома дарява на обитателите здраве и радост.

Вижте ощеСансевиерия (свекървен език) – различни поверия за това цвете

8. Аихризон

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Аихризона и Хлорофитума често са наричани “Дърва на семейното щастие”. Те символизират хармонията, верността и любовта в помещенията, където растат. Смята се, че великолепието и красотата на короната на Аихризоната са пряко свързани с топлината на отношенията между стопаните на жилището. Хлорофитумът, както подсказва и името му, изпълнява функциите на пречиствател на въздуха. Мнозина твърдят, че цъфтящият Аихризон в къщата ще донесе на обитателите силни взаимни чувства. Особено актуално е това поверие в случаите, когато цветето изведнъж разцъфне и се покрие с гъста зеленина: счита се, че собствениците на цветето задължително в близко бъдеще ще открият любовта и щастието, а цвета – това е знак за приближаваща любов. Друго общоприето схващане гласи, че цъфтящият Аихризон символизира присъствието на любовта в дома. Цветето започва да расте и цъфти пищно в домове, в които цари любов и разбирателство.

9. Антуриум

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Aнтуриумът е талисман на мъжката сила, който има благоприятен ефект върху потентността. Известно е, че червеният антуриум е обвит в легенда, която гласи, че в това цвете се е превърнало младо момиче. Грижите за Антуриума в домашни условия не са лесни: той обича топлината и високата влажност, а в дома не винаги е възможно да се създадат същите условия, както в тропическите гори. Името на цветето идва от латинските думи “опашка” и “цвете”, което точно отразява формата на съцветието на тропическото растение. Но растението е популярно още като “цвете на фламингото”, “червен език”, а също така наричат Антуриума и мъжко щастие.

10. Хибискус

10 стайни растения, които бързо ще донесат щастие и просперитет

Хибискусът привлича страстната любов. Тя се появява, подобно на мълния и също така внезапно отминава, оставяйки след себе си огнена следа. Най-често в нашите домове могат да се срещнат китайски хибискус или китайска роза. Едно от положителните качества на китайската роза е, че около себе си цветето зарежда атмосферата с енергия на движението. Та нали хибискусът е растението на знака Лъв. Отнася се към този знак поради афинитета си към ярката светлина и притежанието на красиви цветове. Цветето има силен мъжки характер. Огънят според учението на астрологията носи мъжкото начало. Огънят – изразява активност. Китайската роза поглъща разрушителната енергия на мързела и я преобразува в творческа енергия. Добре е да расте китайска роза в дома на хора, които имат сърдечно заболяване или ниско кръвно налягане. Препоръчително е растението да се отглежда от пасивни и летаргични собствениците, то ще подхранва активността им.

Енергията на хибискуса се извива спираловидно в посока от дъното към върха. Движи се от корените на китайската роза по стъблото и по-нататък по спиралата към върховете на венчелистчетата и листата. Прието е да се вярва, че то е измежду онези стайни растения, които възстановяват изгасналия пламък на любовта между съпрузите, живеещи заедно в продължение на дълъг период от време.

Ние не трябва да забравяме, че цветята подобно на всички живи същества винаги реагират на доброта и обич. За да получите от тях положителна енергия е необходимо да ги обичате и добросъвестно да ги обгрижвате. Тогава ще бъде възможно да получите в замяна своеобразен домашен талисман.

Ако сте харесали статията, запазете я и споделете с приятелите си информацията за тези десет стайни растения!