НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Градината ви ще изглежда уникално, ако приложете тези идеи!

Градината ви ще изглежда уникално, ако приложете тези идеи!

0
Градината ви ще изглежда уникално, ако приложете тези идеи!
Градината ви ще изглежда уникално, ако приложете тези идеи!

Работата по лятната ви вила и градината изобщо не е лесна. Тя изисква внимание, точност и всеотдайност, както и желание да отделяте много време и усилия, за да постигнете добър резултат. Въпреки това, има начини да направите работата по-лесна и още по-приятна, отколкото е. Как да постигнете всичко това – погледнете нашите нови предложения.

1) Разсад в пластмасови бутилки.

От пластмасови бутилки с различни размери се получават удобни и практични съдове за разсад. В допълнение, това е чудесен начин да рециклирате пластмасата, не вредите на околната среда.

2) Употребявано кафе.

През зимата складирайте утайката от кафето или сварения чай в специален за тази цел съд. Пролетта използвайте събраните отпадъци като ефективен тор, който ще обогати почвата с азот и значително ще ускори растежа на растенията.

3) Капан за насекоми.

 

Божа кравички, търтеи и пчели са класифицирани като полезни насекоми и са крайно необходими за градинарите в борбата срещу листните въшки и другите вредители. За привличането на тези прекрасни насекоми в градината ви, ще ви помогне захарния сироп, който би бил примамка в близост до растенията, които често са подложени на атаки от паразити.

4) Смесени лехи.

Известно е, че насекомите търсят растенията по миризмата. Затова изплашете вредните насекоми с помощта на ароматни растения като латинка, пелин, мента, невен и чесън. Засейте тези растения по зеленчуковите лехи и ще получите цъфтяща градина и богата реколта.

5) Закачалка за ръкавици.

За да не губите работническите ръкавици в градината си и винаги да ви бъдат под ръка, се оборудвайте със специална закачалка от щипки вместо куки. Дръжте я на стената на верандата, на оградата или в плевнята, където съхранявате градинските си инструменти.

6) Държач за вашия телефон.

 

За да поддържате връзка и да не загубите телефона си, докато се грижите за градината, направете си оригинален маншет за заключване. За да направите това, отрежете горната част от чорапите си, и я сложете над лакътя или коляното си, сгънете наполовина и в резултат ще получите джоб за телефона си.

7) Контейнери от гуми.

От стари гуми, боядисани в ярки цветове и подредени една върху друга, можете да получите очарователни и просторни кошчета, на които надеждно да закрепите торби за боклук. По този начин няма да позволите на отпадъците да се размотават или разпиляват в градината.

8) Оригинални лехи.

 

Не бързайте да изкоренявате старите пънове. Вместо това ги превърнете в оригинални цветни лехи. За създаването на цветната леха, ви трябва да издълбаете средата и да я напълните с почва. Засадете по-надълбоко цветята. Скоро обикновения сноп цветя ще се превърне в зашеметяваща цветна леха.

9) Съхранение на малки градински инструменти.

Остриетата на малките градински инструменти винаги са били чисти и остри, ако всички лопати, мотики и ножици се събират в специална кофа, пълна с камъчета или пясък.

10) Шаблон за посеви.

С помощта на специални шаблони за посев можете да направите няколко дупки за семена едновременно. В допълнение, за да си направите това полезно устройство, не е трудно, ако използвате коркова тапа и шперплат или картон за яйца и ненужен шкаф.

11) Сладки домати.

Добавете в почвата, където растат домати, малко сода за хляб, за да бъдат по-сочни и сладки.

12) Растителни маркери.

След посяването на семената, не забравяйте да маркирате градината със специални маркери. Можете да използвате различни материали като пластмасови вилици, ножове, лъжици, дървени пръчки, боядисани камъни и всякакви други подръчни материали.

13) Роза в картоф.

Искате ли да засадите красиви рози в градината си? Тогава в разгара на цъфтежа откъснете от вече съществуващия розов храст няколко млади издънки с дебелината на молив, отрежете ги с около 15-20 см дължина и поставете младите филизи в картофите. Засадете ги в почвата. Картофите ще осигурят винаги влажна среда на кълновете, което ще им помогне за по-бързия растеж.

14) Миене на краката.

За да не разпространяват членовете на домакинството калта и пясъка в къщата след работа в градината, сложете на верандата си специален поднос с камъчета, стоейки на който лесно ще измиете краката си.

Вижте още: Известен градинар намери перфектно приложение на камъните!

15) Капан за оси.

Ако осите и стършелите са свикнали да летят в градината ви, като по този начин плашат децата ви и причиняват дискомфорт, изобретете специален капан, който ще отблъсне насекомите. За да направите това, вземете пластмасова бутилка, отрежете й гърлото и в долната част налейте малко сладък сироп. От гърлото трябва да развийте капачката и да го поставите в бутилката с примамката като фуния. Готовият капан може да бъде окачен на дърво или да бъде поставен у дома. Направете го в участък, който е най-малко посещаван.

16) Тор от бананови кори.

Банановата кора е един чудесен естествен тор за цветя. И може да се използва по най-различни начини: сурова, сушена, пържена, замразена, под формата на инфузия или компост. Най-лесният начин – вземете банановите кори и ги заровете в земята под цветята. Този тор скоро ще съживи и най-дребните растения.