НАЧАЛО ЗДРАВЕ 16 лекарски съвети, които могат до облекчат живота на всеки!

16 лекарски съвети, които могат до облекчат живота на всеки!

0
16 лекарски съвети, които могат до облекчат живота на всеки!
16 лекарски съвети, които могат до облекчат живота на всеки!

Тези лекарски съвети действително ще облекчат или спасят живота на близките ни, а и не само. Всеки ден ние се вслушваме грижливо в тялото си. Всяка дреболия, била тя хрема или изгаряне помрачава ежедневието ни.

Здравословните съвети, които ще ви дадем в тази статия са продиктувани от опита на лекарите с техните пациенти. Иначе съвети летят по интернет мрежата всеки ден, за да помогнат на някого да се справи с даден проблем по-лесно. Всички знаем, че щастието е в детайлите! Затова съхранете тези съвети за себе си, защото вярваме, че ще бъдат полезни за вас. И помнете, здравето трябва грижливо да се пази! И така …

1. Ако нещо в гърлото ви дразни …

Разтрийте и почешете ухото си. Когато се стимулират нервите на ушите, в гърлото рефлективно настъпва мускулен спазъм, който ще облекчи неприятното дразнене.

2. Ако чувате затруднено говора на събеседника си …

Необходимо е да се обърнем към него с дясното ухо. То по-добре улавя бързите говорни звукове. А ако искате да чуете по-добре някоя мелодия, която звучи тихо, обърнете се към източника на звук с лявото си ухо. То по-добре от дясното различава музикалните тонове.

3. За мъжете: Ако страшно ви се прииска да отидете до тоалетна, а такава наблизо няма …

Помислете за секс. Сексът и уринирането са несъвместими, така че за известно време ще се почувствате по-добре.

4. Ако се страхувате от поставяне на инжекции …

16 лекарски съвети, които могат до облекчат живота на всеки!

Кашляйте по време на вкарването на иглата. Кашлицата предизвиква кратковременно повишаване на налягането в гърдите и гръбначния стълб, а това води до потискане на рецепторите за болка.

5. Ако ви е запушен носът …

Допрете езика си в небцето, а след това натиснете с палец между веждите си. В резултат трапецовидната кост, образуваща задната част на носната преграда, се раздвижва и това води до облекчаване. След 20 секунди, носът ви ще се отпуши.

6. Ако през нощта ви измъчват киселини в стомаха …

Спете на лявата си страна. Изследванията показват, че в това положение човек страда по-малко от попадане на стомашна киселина в хранопровода. Хранопроводът и стомахът са разположени един спрямо друг под определен ъгъл. Когато лежите на дясната си страна, стомахът се оказва по-високо, а когато лежите на лявата си страна – се намира по-ниско.

7. Ако страдате от зъбобол …

16 лекарски съвети, които могат до облекчат живота на всеки!

Облекчете страданията си, без да си отваряте устата. Поставете кубче лед на гърба на ръката, върху ямката образуваща се между палеца и показалеца. Болката в зъба ще спадне наполовина, тъй като стимулирането на нервите в тази част на ръцете блокират нервните сигнали за болка, които се изпращат към мозъка.

8. Ако изгорите пръста си …

Притиснете към изгореното място чист памучен тампон с пръстите на другата си ръка. Въпреки, че ледът бързо облекчава болката, когато се прилага е по-вероятно да се образуват мехури. При притискане с пръсти, кожата от изгорения участък просто се връща към нормалната си температура и е по-възможно да се разминете без мехури от изгаряне.

9. Ако сте препили до виене на свят …

Облегнете се с ръката си на нещо стабилно. Вестибуларният апарат, който се намира в горната част на вътрешното ви ухо и който осигурява пазенето на равновесие у човека, плава в течност (ендолимфа), която има плътност подобна на кръвта. Алкохолът разводнява кръвта и тази течност леко се издига – обърквайки мозъка. Нервните сигнали, които получава при облягане на нещо стабилно, го карат да си “мисли”, че всичко е наред.

10. Ако след изморително бягане ви заболи от едната страна …

16 лекарски съвети, които могат до облекчат живота на всеки!

Издишвайте, когато стъпвате на левия си крак. Повечето хора издишват, когато стъпват с десния си крак. Това създава натиск върху черния ви дроб, който се намира отдясно и води до натиск на диафрагмата – затова чувствате болка.

11. Ако ви тече кръв от носа …

Поставете парче памук над устната си, точно под носа и както следва го залепете. В повечето случаи, кръвта тече от предната част на носната преграда и кръвотечението може да бъде спряно, като поставите памук на това място.

12. Ако имате сърцебиене …

Духайте срещу палеца си. Фазите на дишане оказват влияние върху честотата на сърдечните съкращения: вдишването причинява подтискане на блуждаещия нерв и ускоряване ритъма на сърцето, а издишването – отпускане на блуждаещия нерв и забавяне на ритъма на сърцето.

13. Ако ви е отекла ръката …

Поклатете глава наляво-надясно. Ръката ви ще се нормализира и освежи за по-малко от минута. Често се получава така в резултат на притискане на нервите в мускулите на врата.

Вижте ощеОпитайте: Напитка за красиви крака и дупе без целулит

14. Ако не можете да докоснете дъното на басейна …

Преди това, направете няколко кратки вдишвания. Тогава мозъкът ви ще си помисли, че имате в запас повече кислород (въпреки че в действителност не е така, просто се понижава киселинността на кръвта) и това ще ви даде 10 допълнителни секунди.

15. Ако трябва да научите нещо наизуст …

16 лекарски съвети, които могат до облекчат живота на всеки!

Повторете текста преди да си легнете. Тъй като главата ви подрежда основно запомненото по време на сън, всичко, което се опитвате да запомните през нощта, ще се “запише” с по-голяма вероятност в дългосрочната ви памет.

16. Ако страдате от морска болест …

Застанете на долната палуба и погледнете към хоризонта. Така леко ще се притъпи противоречието между това, което виждате около себе си и това, което чувствате. Добре е даже да се хапне малко джинджифил преди морско пътешествие.

Помислете си, че по такъв начин е възможно да облекчите живота на някой човек, близък, роднина или приятел.

Ако сте харесали статията, съхранете я за себе си и я споделете с приятелите си!