НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Да почистим килима у дома бързо и ефективно!

Да почистим килима у дома бързо и ефективно!

0
Да почистим килима у дома бързо и ефективно!
Да почистим килима у дома бързо и ефективно!

Напръскайте с това средство килима си и ще се изненадате от резултата!

Ако обичате да постилате пода в къщи с мокети или килими и да ходите върху меки, пухкави и най-важното чисти постелки – този метод е за вас.

Той е особено интересен за хората, които не обичат да използват скъпи и не много полезни за човешкото здраве химични препарати. Всички знаем, че след третиране на килима с почистващи средства, дълго време след това той има особена миризма, която дишаме. А, както знаем, тези средства могат да причинят алергии и са особено вредни за децата.

Затова е добре да използвате средства, които най-малкото биха причинили вреда на здравето ви. Освен това те ще ви помогнат да спестите пари, защото почистващите продукти от магазина, често са неоправдано скъпи.

Да си направим сами препарат за почистване на килима у дома.

Този препарат ще бъде много по-евтин и без безкрайния списък от химически вещества в състава му. Най-важното е, че той наистина ефективно ще почисти вашия килим.

Всичко, което ще ви трябва, е:

Спрей бутилка,

1 супена лъжица сода бикарбонат,

1/3 чаша оцет,

Гореща вода (около 60 градуса),

1 супена лъжица прах за пране.

Приготвяне:

Сложете в бутилката содата, добавете оцета, разреден с гореща вода. Сипете толкова вода, че да стигне до 5-7 см под гърлото на бутилката. Сипете в бутилката праха за пране и разклатете добре, докато прахът се разтвори напълно.

Вижте още: Почистете матрака си с най-лесния възможен трик!

Напръскайте килима с почистващия препарат. Обърнете специално внимание на петната и замърсяванията. Нека да престои 5-10 минути и почистете с твърда четка. С нея се почиства много лесно!

Ако имате желание и време,  след това можете да напръскате килима с чиста вода и отново да минете с четка.