НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Негативна енергия: 5 начина да се предпазите от нея!

Негативна енергия: 5 начина да се предпазите от нея!

0
Негативна енергия: 5 начина да се предпазите от нея!
Негативна енергия: 5 начина да се предпазите от нея!

Научете се да не поглъщате негативната енергия на хората около себе си – това е великолепно духовно умение.

Емпатия – способността да разпознавате и усещате емоциите на другите хора. Съчувствието е чувство на състрадание към другите. Често да имате “емпатия” означава, че можете да поглъщате голяма част от болката и страданието на другите, а това може да окаже неблагоприятно влияние върху вас.

Ако някога сте били в една стая с отрицателен човек, знаете ли колко токсична може да бъде неговата енергия?

Ето 5 начина да се предпазите от лошите влияния на другите хора.

1) Не забравяйте, че не можете да угодите на всички.

Ако някой ви се оплаква, не се опитвайте да му угодите. Това само ще го провокира да извади енергията си и да ви накара да зависите от мнението му.

Не всеки ще ви харесва. Хората живеят на земята с друго предназначение. На първо място заради себе си. Създайте си силово поле, което ще ви предпази от влиянието на чуждите мнения.

Също така не забравяйте, че не можете да промените всичко. Не го правете ваша мисия. Понякога най-доброто нещо, което можете да направите, е просто да не абсорбирате енергията, която хората проектират върху вас.

2) Бъдете предпазливи, когато каните в живота си други хора.

Вашето тяло, ума ви и непосредственото ви обкръжение са вашия храм. Кого ще поканите? Трябва ли хората да „избършат краката“ си преди да ги срещнете или е нормално да таят мръсотия в душата си?

Ако един ден дадете на даден човек парче хляб, той ще поиска отново и на следващия ден. Ако позволите на някой да остане у вас за уикенда, той ще се опита да остане за една седмица (или две). Когато хората разберат, че това е просто отношение на уважение към тях, те ще го оценят и ще го приемат за даденост.

Страхотно е да бъдете щедри, но има тънка линия, която трябва да се следва, за да не бъдете стъпкани. Научете се да казвате “не”!

3) Спрете да обръщате внимание на глупаци.

Паразитът се нуждае от гостоприемник, за да оцелее. Когато обърнете внимание на някой друг, вие му давате енергия. Енергийните вампири ще крадат вашите мисли, ще складират енергията ви за резерв. Някои хора ще ви изпълнят в отрицателна енергия, а след това ще преминат към следващата си жертва.

Приятелското ухото, може би, е нещо прекрасно, но това отново трябва да бъде граница, която не бива да се преминава.

Вероятно даден човек излива разочарованието си по време на работа, разказва ви за личните си отношения и дори успешните си постижения. Всички тези емоции могат да ви повлияят и да променят живота ви не по най-добрия начин.

Обичайте себе си, спрете хората или им кажете, че не сте готови да чуете това точно сега и вече няма да поглъщате токсична енергия.

4) Дишайте сред природата.

Бъдете сред природата, медитирайте, отпуснете се и дишайте. Очистете себе си и правете физически упражнения. Летете като пеперуда: нежно, но бързо.

Дишането подобрява циркулацията на кръвта в цялото тяло и помага за предотвратяване поглъщането на енергията от хората около вас. Разходете се с увереност, повдигнете главата си нагоре и не позволявайте на никого да развали настроението ви.

Гъсеницата се храни с всичко на около и става неподвижна. Вие на първо място трябва лесно да излетите.

Вижте още: Защо кучетата обичат да седят в краката ви? Дори не сте подозирали!

5) Вземете 100% отговорност за своите мисли и емоции.

Начинът, по който се чувствате, е 100% ваша отговорност. Вселената изпраща в живота ви хора и трудности, за да ни изпита. Нашето възприятие за самите себе си е по-силно от възприемането на другите.

Вие не сте жертва и никой няма власт над вас. Помислете за това как вашите мисли и очаквания се проявяват в ситуация, която ви притеснява. Какво става, ако всичко зависи от вашето ниво на търпение, раздразнителност или състрадание?

Веднага след като поемете отговорност за своите реакции, се свързвате със себе си на по-дълбоко ниво.

Създайте своя собствена ситуация, която ще повиши нивото ви на енергия. Вие се чувствате добре с този човек? Този човек е добър от ваша страна? Вие имате блестящ опит и е време да го реализирате.

Науката за защита от негативната енергия започва с това, че трябва да обичате себе си. Не забравяйте, че вие сте достойни за щастие и мир и вие сте автор на енергийното си състояние.