Джейн Плант е била известен професор по геохимия, любяща съпруга и майка, когато през 1987 г. неочаквано разбира, че има рак на гърдата. Изглеждало сякаш щастливият й и продуктивен живот бил към своя край. Жената 4 пъти имала случай на рецидив, но Джейн не искала да се откаже и решила да се бори с болестта с всички методи.

Съпругът на Джейн, също известен учен, по това време работил в Китай. Заедно с колегите си, той направил изненадващо откритие, че жените в Китай не страдат от рак на гърдата. Чудесната методика, която била разработена от съпруга й, помогнала на Джейн най-накрая да победи рака!

Това откритие на учените все още е обект на много дебати и дискусии. Ето защо, само вие можете да решите дали да го използвате като техника за себе си.

„Дълго време не можех да разбера защо китайските жени не страдат от рак на гърдата. Когато се сблъсках с това заболяване, реших да науча повече за този въпрос – казва Джейн Плант – Аз и моите колеги се опитахме да намерим логично обяснение за това чрез изучаване на техния ежедневен живот, физическа активност и диета. На първо място, нашето внимание бе насочено  към факта, че е имало много малко мазнини в храната на китайските жени – 14% в сравнение с 36% в Западноевропейската диетата. Все пак, това обяснение не е достатъчно. На първо място, няма доказателства, че високото съдържание на мазнини в храната увеличава риска от рак. И второ, през целия ми живот, аз приемах храна с ниско съдържание на мазнини.

Продуктът, който не присъства в диетата на китайските жени

Но един ден, един от колегите ми дойде със следната възхитителна идея: „Китайците не консумират млечни продукти!“ Когато помислихме върху това, ние почувствахме, че този подход е наистина голямо откритие!

Бях впечатлена. Оказва се, че млякото и млечните продукти са причина за повечето алергии. Не е изненадващо, че 70% от населението на света не могат да понасят млечната захар – лактоза. Преди да бях диагностицирана с рак на гърдата, аз използвах много прясно и кисело мляко, сирене и извара. В интерес на истината, това е моят основен източник на протеини! Нашите лекари смятат, че млечните продукти са полезни за здравето, но китайците не споделят нашата любов към млечните храни. Те не ядат сирене и дори сладолед!

През 1989 г. проучването установи, че киселото мляко може да бъде причина за рак на яйчниците!

Д-р Даниел Крамер от Харвардския университет изследвал стотици жени с тази диагноза и внимателно изучавал диетата им. След това откритие, аз напълно изоставих всички продукти, съдържащи мляко. Внезапно осъзнах, че ние използваме мляко в много ястия – бисквити, кексове, маргарин, соеви продукти, супи.

Туморът ми изчезна след 6 седмици, след като се отказах от млечните продукти!

Всичко изглеждаше невероятно! Две седмици след втория курс на химиотерапия, туморът започва да ме сърби, а след това омекна, намаля и накрая напълно изчезна!

Вижте още: Сърдечен удар: Ето как да оцелеете, ако сте сами в апартамента си!

Лекарите не можеха да повярват на очите си, но изследването потвърди, че туморът не просто беше намалял, а изчезна напълно! И това за 6 седмици, след като напълно отказах млечните продукти.

Разбира се, повечето лекари са много скептично настроени към моето откритие. Въпреки това, за мен връзката между рака на гърдата и консумацията на млечни продукти, е видна, подобно на връзката между рака на белия дроб и тютюнопушенето. Отказът от мляко не само ме излекува от рак, но също така подобри хормоналния ми баланс. Ето защо, ако вие все още трудно вярвате, че този метод работи – погледнете към мен. Аз съм живото доказателство за това!“