НАЧАЛО ЗДРАВЕ Аспиринът може да убие рака! Сензационно откритие!

Аспиринът може да убие рака! Сензационно откритие!

1
Аспиринът може да убие рака! Сензационно откритие!
Аспиринът може да убие рака! Сензационно откритие!

Аспиринът може да ви предпази от рак! Да, за да бъдем по-точни, научно-медицинския термин гласи, че шансовете за смърт от рак “рязко намаляват” при редовния прием на лекарството.

Тези констатации се потвърждават и от мащабно научно изследване, което се провело съвместно от Масачузетския университет и Харвардското медицинско училище. Резултатите от тяхната работа са представени от Американската асоциация за изследвания на рака.

Ръководителят на изследването Аин Као заявява, че анализираните данни са получени от 86 000 жени и 43 000 мъже. Проучването обхваща периода от 32-годишно наблюдение. През това време починалите от рак са 8200 жени и 4600 мъже.

Оказа се, че рискът от смърт от рак при пациенти с редовен прием на аспирин, е по-нисък, отколкото онези, които не са го приемали. За мъжете рискът от смърт е намалял с 15%, при жените – със 7%.

Най-добър ефект от приема на аспирин има срещу рака на дебелото черво: рискът от смърт в този случай е намален с 31%. Рискът от рак на простатата е намалял с 23%.

“Ние отдавна имахме доказателства, но сега за нас е очевидно, че хората, които страдат от рак или са включени в списъка с ” изложени на риск от заболяване с рак” , всеки ден трябва да вземат малка доза аспирин. Тя намалява риска от смърт от рак и сърдечно-съдови заболявания “- казва Као.

Да, в допълнение към това аспиринът е отлична профилактика срещу сърдечно-съдови заболявания. Той е в състояние да предотврати сърдечния удар и дори инсулт!

Вижте още: Лечение на ишиас: Пригответе си това невероятно средство!

И, разбира се, той също така е отличен аналгетик! Активното вещество, съдържащо се в аспирина, облекчава болката. Именно затова са го използвали и древните египтяни!

Ако имате главоболие или просто се чувствате неразположени – можете безопасно да изпиете един аспирин!

Като цяло, може да приемате за профилактика всеки ден 1/3 или 1/2 хапче аспирин!