НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Животът на този шофьор на такси завинаги се променил, след като…

Животът на този шофьор на такси завинаги се променил, след като…

0
Животът на този шофьор на такси завинаги се променил, след като…
Животът на този шофьор на такси завинаги се променил, след като…

Животът на таксиметровия шофьор в един голям град като Ню Йорк е пълен с приключения. Мегаполисът, който никога не спи, е пълен с човешки истории и драми, на които често шофьорите трябва да бъдат свидетели. Тази история е разказана в интернет от един таксиметров шофьор. Той не искал да бъде назован, но не можел да премълчи този случай, който буквално обърнал живота му:

“Дойдох на повикване на посочения адрес. Аз сигнализирах, както обикновено правя, но никой не излезе от къщата. Аз отново сигнализирах. Никой. Започнах да се дразня. Това беше последното ми повикване за този ден като шофьор и аз бях почти на път да си тръгна. Но останах. Натиснах звънеца на вратата и чух слаб старчески глас: ” Момент, моля”.

Няколко минути по-късно вратата се отвори и видях една стара жена. Тя беше най-малко на 90 години и носеше малък куфар. Бях много изненадан, когато видях, че всички неща в къщата бяха покрити с чаршафи, стените бяха голи. Изглеждаше сякаш дълго време никой не беше живял тук. В ъгъла до вратата имаше кутия със стари снимки.

“Млади човече, можете ли да занесете куфара ми в колата, моля?” – ме попита старицата. Взех куфара и го занесох в колата. След това се върнах да помогна на старата дама да стигне до автомобила. Тя ми благодари за помощта. “Ни най-малко – казах аз – опитвам се да се държа с клиентите си, така както бих се държал с майка ми”. “Това е много хубаво,” – каза тя.

Жената седна в колата и ми посочи адреса, а след това ме помоли да минем през центъра на града. “Това не е най-краткия път. Ние ще трябва да направим голяма отклонение.”- предупредих аз. “Нищо – каза тя. – Отивам в хоспис”.

Чувствах се малко неудобно. “Хоспис? – помислих си аз. – Това е мястото, където хората отиват да умрат “.

“Аз нямам никого – каза жената тихо. – Докторът казва, че имам малко време “. Тогава аз изключих брояча и попитах: “Къде искате да отидете?” В следващите два часа аз я возих из целия град, тя ми показа хотела, в който е работила. Посетихме много места. Тя ми показа къщата, където са живели със съпруга си след сватбата, както и студиото за танци, което посещавала като дете.

Понякога тя ме молеше да карам много бавно и мълчаливо се заглеждаше през прозореца, като любопитно дете. Карахме през града, докато жената каза: “Уморих се. Можем ли да отидем вече до адреса “. И двамата мълчахме, докато пътувахме към посочения адрес. Хосписът беше по-малък, отколкото си представях. Когато пристигнахме, сестрата излезе да ни посрещне. Те поставиха жената в една инвалидна количка и взеха куфара й. “Колко ти дължа?” – каза тя, отваряйки чантата си.

Шофьорът на таксито недочакал пътника и натиснал звънеца. Това, което се случило след това, променило живота му завинаги!

“Николко” – отговорих аз. “Но вие нали трябва да печелите?” – попита тя. “Не се притеснявайте, има и други пътници,” – отговорих й аз с усмивка. Без да се замисля, аз я прегърнах и усетих как и тя ме прегърна. “Вие направихте една стара дама много щастлива в последния си път.” – каза тя със сълзи на очи. Стиснах ръката й, тя каза довиждане и си тръгна. Вече започнах моята нова смяна, но аз продължих да пътувам из града безцелно. Не исках да говоря. Какво би станало, ако някой друг бе пристигнал на обаждането? Какво би станало, ако бях тръгнал, без да дочакам?

Вижте още: Думите, които децата никога няма да забравят!

Когато си спомних онази нощ, мисля, че това бе един от най-важните уроци в моя живот. В своята безумна суета ние забелязваме само големите моменти. Ние винаги искаме повече, по-бързо, по-далеч. Но аз мисля, че в моментите на тишина, малките неща са много по-важна част от живота. Ние трябва да се научим да се наслаждаваме на тях. Трябва да се научим да бъдем търпеливи и да чакаме, преди да стане големия шум. Може би тогава ще се научим да виждаме това, което е наистина важно.”