НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Растенията, които отнемат и дават енергия в дома ви

Растенията, които отнемат и дават енергия в дома ви

1
Растенията, които отнемат и дават енергия в дома ви
Растенията, които отнемат и дават енергия в дома ви

За растенията е важно не просто да ги поливате навреме и да им осигурите високо качествена почва, но и да ги дарявате с любов. Те ще ви отвърнат с пълна сила, ако ежедневно се грижите за тях. Растенията пречистват въздуха и отнемат отрицателната енергия, която се натрупва в помещенията през деня.

Аурата на растенията е много сложна. Колкото повече е като вашата аура, толкова повече ще чувствате симпатии към вашите растения. А добре подбраните растения ще подобрят не само енергията в дома ви, но и духовното и физическото благосъстояние.

Енергията на растенията

Бръшлян

Подобно на другите увивни растения , бръшлянът привлича в къщата различни заболявания, поражда кавги. Не е желателно да го държите в офиса си. Бръшлянът има мъжка енергия и практически изгонва мъжете от къщата, които го гледат.

Монстера

Пазете се от това растение! В никакъв случай не слагайте монстера в спални и детски стаи. Ако в дома ви има деца или възрастни хора, монстера активно ще се храни с тях! По-добре е да не го гледате у дома си.

Дифенбахия

Определено не е подходяща за малки пространства. Тя отнема енергията безразборно – както положителната, така и отрицателната.  Дифенбахията ще бъде полезна в просторни стаи, където ще пречиства въздуха.

Бегония

Растение-вампир, но полезен вампир. Ако често ви посещават гости, сложете една или две саксии с това изискано цвете на южния перваз на прозореца. Бегонията ще вземе цялата енергия – както положителната, така и отрицателната, но след известно време ще ви върне голяма част от хубавата енергия.

Орхидея

Да, точно така! Така обичаната от мнозина орхидея е в състояние да изсмуче енергията на всички обитатели на къщата. Особено опасна е за нерешителни, със слаба воля хора. Най-лошият ефект на орхидеята се забелязва през нощта и в утринните часове.

Полезни растения

Мушкато

Яркото и силно мушкато ви предпазва от уроки, магии и проклятия, отнема енергията на злобата и завистта. Ако вие или вашите близки имате кошмари и тревожност, поставете мушкато върху перваза на прозореца в спалнята. То ще създаде уютна и приятна атмосфера.

Азалия

Енергията й разсейва клюки, егоизъм и подлост, ще ви помогне да постигнете личен успех. Азалията има положителен ефект върху гостоприемните, добродушни хора, дава жизненост и здрав.

Фикус 

Ако имате нужда да се придвижите нагоре в службата, но ограниченията не ви позволяват да го направите, то засадете най-малко една такава саксия. Енергията на фикуса насърчава организационните умения, интуицията и помага да се вземат правилни решения, като се вземат предвид последствията.

Хлорофитум

Незаменимо растение за кухнята с печка на газ. Никакъв аспиратор няма да ви помогне толкова ефективно, колкото 3-4 големи саксии Хлорофитум. Той поддържа активността ви и дава бодрост и добро настроение.

Вижте още: Как да изберем месо с високо качество в магазина?

Драцена

Това растение съхранява в къщата благожелателността и топлината. Драцената подобрява оптимизма, увеличава положителната енергия  и помага да се подобри качеството на живот. За най-силно се смята растението, отгледано собственоръчно от резница.

Това беше списъкът от приятели и врагове сред растенията. Не забравяйте да кажете на вашите приятели за основните домашни помощници и бъдете винаги в хармония със себе си и света.