Нишка на китката днес се среща все по-често, ако сте обръщали внимание. Това е талисман, завързан на възел около китката и се състои от нишки с различни цветове.

Задавали ли сте си въпроса защо я носят хората?

Толкова е просто. В нашето объркано ежедневие, много хора се връщат към забравените древни знаци и поверия – в търсене на защита от нарастващите житейски проблеми.

Едно от тези поверия е носенето на цветни нишки, които се завързват на китката. Този талисман, познат ни от Кабала, се носи дори от звезди на шоу-бизнеса, политици и бизнесмени. За изготвянето на такива талисмани са необходими единствено естествени нишки от лен, коприна или памук.

Ние не знаем вярно ли е това или не, но в живота на всеки човек възникват ситуации, когато му се иска да получи помощ и подкрепа. Възможно е цветната нишка завързана на китката да ви помогне. Главното е да вярвате в късмета и сполуката си. Във всеки случай, ако този талисман просто ви придаде увереност в самите вас, то и това ще бъде достатъчно хубаво.

Счита се, че силата и влиянието на тази гривна зависят от нейния цвят. Така че в зависимост от това, което целите, си изберете нужният цвят конец.

Червената нишка ще ви направи неуязвими и ще ви защити от хулигани и лоши хора.

Оранжевата и жълтата нишка ще ви предпазят от завистници, уроки и лоши погледи.

Зелената гривна ще привлече парични постъпления, както и ще ви предпази от крадци и измамници.

Синята и светлосинята нишка управляват интуицията и способността да поддържате разговори. Така че, ако изпитвате затруднения с общуването, носете гривна от син конец – тя ще ви превърне в приятен и желан събеседник.

Виолетовата нишка ще ви помогне да избегнете опасни ситуации и ще ви спести неприятности.

Белият конец е най-подходящ за ученици и студенти, тъй като улеснява процеса на обучение и прави хората по-любопитни и отворени, а също развива паметта.

Три разноцветни нишки около китката на ръката ще ви помогнат да възстановите силите си и да подобрите здравето си.

Вижте ощеИзобилие и пари – как на жените им се удава да ги привличат

Как правилно да завържете нишката около китката си

1. Нишката трябва да се завърже на седем възела, всеки от които символизира човешките духовни измерения. Необходимо е конецът да се завърже задължително от човек, който наистина ви обича и на когото имате пълно доверие.

2. Не трябва самостоятелно да си вързвате нишката – така тя съгласно поверията няма да има никаква сила.

3. Трябва да носите конеца на лявата си ръка, тъй като именно тя се счита за „получаваща“, а не за „даваща“.

4. Особено значение притежава червената нишка. Тя не само ни предпазва от външния негативизъм, но също така и ни избавя от завистта и злобата на самите нас. Ако решите да носите червена нишка, от момента на поставянето й на китката си, вие сте длъжни не само да се въздържате от лоши постъпки и думи, но дори и от лоши мисли.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!