НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Изгонете акарите от матрака си и бъдете здрави!

Изгонете акарите от матрака си и бъдете здрави!

0
Изгонете акарите от матрака си и бъдете здрави!
Изгонете акарите от матрака си и бъдете здрави!

Акарите са досадни малки вредители, които могат да бъдат опасни. Вижте как да се предпазите от тях!

Дори не можете да си представите каква е причината за много от заболяванията! Ако забележите, че членовете на семейството ви постоянно кихат, кашлят и се разболяват, не забравяйте да приложите тази проста процедура. Това е много важно за вашето здраве!

Акари – дребните паякообразни, които живеят в спалното бельо, килимите, меката мебел и обичат да ядат мъртвите клетки на кожата. Те причинят алергии и много здравословни проблеми, свързани с астма, както и кожни заболявания.

Признаци на акари в домашния прах:

  • кихане,
  • хрема,
  • зачервяване,
  • сърбеж или сълзене на очите,
  • сърбеж в носа, гърлото или небцето,
  • кашлица
  • подута, синя кожа в областта под очите.

Хората, които страдат от астма, изпитват затруднение в дишането, болка в гърдите, задух, проблеми със съня, както и повишена чувствителност към настинки.

Постоянното чистене с прахосмукачка и редовното пране на спалното бельо, са един добър начин за премахване на акарите, но някои елементи, като възглавниците и матраците не са толкова лесни за почистване.

Има един отличен начин за премахване на акарите чрез напръскване с разтвор от евкалиптово масло.

Съставки:

2 чаши дестилирана вода

15-30 капки евкалиптово масло

Начин на приложение:

Напръскайте всички елементи, които не могат да се почистят по обичайния начин. Изчакайте да изсъхнат на топло и сухо място. Повтаряйте процедурата 3 пъти в седмица, за да премахнете всички акари.

Вижте още: Трикове, които моментално отстраняват дъха на чесън

Проучванията показват, че евкалиптовото и другите етерични масла са ефективни срещу акари, в допълнение, евкалиптовото масло няма да ви навреди.

За съжаление, евкалиптовото етерично масло не е безопасно за деца под 10-годишна възраст. Има обаче други масла, които са безопасни за премахване на акарите, като карамфиловото и копъровото масло.

Обезателно прилагайте тази процедура най-малко веднъж месечно. Ще забележите, че членовете на семейството ви ще започват да се чувстват много по-добре!