НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Не взимайте телефона си в тоалетната! Вижте защо!

Не взимайте телефона си в тоалетната! Вижте защо!

Не взимайте телефона си в тоалетната! Вижте защо!
Не взимайте телефона си в тоалетната! Вижте защо!

Ние сме свикнали да вземаме телефона си в тоалетната. Оказва се обаче, че това е един много опасен навик. По този начин подлагаме тялото си на риск от бактерии като салмонела, ешерихия коли и др.

“Ако се избършете, а след това вземете смартфона си, дори миенето на ръцете, няма да ви помогне: бактериите имат достатъчно време да се разпространят по телефона ви. Следователно, отново с помощта на телефона, бактериите се озовават на ръцете ви “- казва здравния експерт, д-р Лиза Аскерли.

Какво можем да направим? Д-р Рон Кътлър, директор на медико-биологичния институт Княгиня Мария обяснява: “Най-добрият начин да избегнете този проблем е просто да не взимате телефона си в тоалетната.” Кътлър също така казва, че броят на бактериите зависи точно от това къде поставяте телефона си.

Запомнете, че бактериите не се предават само по ръцете. Разбира се, това е основния начин, но не е единственият.

Вижте още: Природни лекарства за вагинална инфекция

“Бактериите са в състояние да” пътуват ” на доста далечно разстояние” – обяснява д-р Aскерли. Поради това е необходимо да пазите всички продукти като четка за зъби и гребен далеч от тоалетната чиния.

“Телефонът е много привлекателно място за развитие на бактерии. И ако го вземете с лепкави ръце, това място ще се превърне в истински дом на вируси и бактерии”.