НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Поверия, тайни лечебни магии и изпитани бабини методи

Поверия, тайни лечебни магии и изпитани бабини методи

0
Поверия, тайни лечебни магии и изпитани бабини методи
Поверия, тайни лечебни магии и изпитани бабини методи

Поверия и изпитани бабини методи ще извадим от овехтелите бабини тефтери. Бабите обичат да мърморят: казват, че младите хем са учени, хем не знаят някои прости и елементарни неща. Някои поверия може да изглеждат остарели и смешни, но въпреки това те са в сила и до днес.

Никой с времето не може да отмени народната мъдрост и поверия. Ето кои са те:

. Ако спите с главата на север: това е здраве, добри сънища и други подобни.

. Ако е на юг: това води до сънливост, раздразнителност и загуба на цвят на лицето.

. Да се спи с главата на запад, не трябва – много заболявания.

. За да се гарантира, че младоженците ще имат добър живот, е желателно преди сватбата да се сложат през нощта в обувките дафинови листа и клонки офика. Преди да се откъсне офика, е необходимо да се харесат клонките, както и без причина офика не бива да се отчупва – може да бъде на нещастие. На сутринта дафиновите листа и клонките офика, трябва да се махнат и когато се изхвърлят – да се поиска прошка от тях.

. За да се възстанови хармонията в семейството, трябва да направите икебана: от седем скилидки чесън, 7 дафинови листа (те привличат хората), няколко дъбови клонки (това е на дълголетие), детелина (срещу магьосничество и демони), розмарин (помага за откриването на болести и черна магия), пепел (пази от змей и магьосници), офика (носи щастие в дома). Можете да добавите и други магически растения.

. Сватбен пръстен не бива да се губи и на никого не се дава. Ако го загубите – развод, а ако го дадете да го мерят – съпругът ще ви изневери.

. Да се дават пари на заем или нещо друго, в понеделник – не бива, тъй като през цялата седмицата ще имате загуби, а този който е взел през цялото време ще има една добра седмица и печалби. По време на почивните дни – няма значение.

. В захвърлените вещи се заселва зъл дух, нещата трябва да се поставят да висят.

. По време на месечния си цикъл жената не трябва да готви, защото става предаване на болестта и в двете посоки. Да лекува също не бива. По това време е добре да се пие чай от липа, бреза, върба.

. В ковчега на починалия трябва да се сложи шапка и въобще всичко, от което той се нуждае или това, което той е обичал. Ако това не бъде направено на време е необходимо да се закопае в гроба, по всяко време или да се раздаде на бедните.

. В църквата трябва да се ходи без шноли и щипки за коса, за да се приеме добре духовната енергия.

. Според народните поверия, не изхвърляйте подстриганата коса и отрязаните нокти, те трябва да се закопаят. Старайте се чужд човек в дома ви да не реше косата си, тъй като оставените чужди косми притеглят енергията към своя собственик.

. Да се гадае може и на домино, но само във вторник и четвъртък. Доминото – това е звездно гадаене. За гадаене ви е нужен набор от черни и бели плочки от домино.

. Който се занимава със спиритизъм – планетите не му прощават – духът боледува.

. В дома не трябва да има паяци, особено черни (в тях се заселва душата на черен магьосник). Паякът – това е присъствието на злия дух в къщата. Необходимо е да се обират паяжините, най-добре с клонки от върба и да се изхвърлят навън от къщата. Паяците не бива да се убиват, те трябва да се вземат с нещо и също да се изнесат извън дома.

. Безплодие – носете ленена риза (помага за всичко). Поставете да расте в спалнята ви фикус и се грижете за него като за дете. По Коледа запалете свещ, която да гори до сутринта и помолете Дева Мария да ви дари с дете.

. Бременна жена не трябва да носи пола над коляното – ще се роди болно дете. Да носи поли под коляното.

. Когато се приготвя храна, трябва първата лъжица да се сипе в чиния и заедно с дървена лъжица да се остави до вечерта. Това е храна за астралните същества и феите.

. “Отче наш” има сила, ако се чете 7 пъти или 108 пъти.

. Отивайки на църква, преди да влезете, поискайте прошка от Бога, преминавайки през входа се огледайте, купете 40 свещи и запалете за всички онези, за които се сетите, а последната – за Богородица. Останалите свещи занесете вкъщи, една от тях сложете на прозореца, за да изгори до края. Запалете друга свещ, преминете отвъд прага и прекарайте свещта в левия ъгъл на вратата от долу нагоре, а след това влезте в стаята и
направете същото. Загасете свещта само с пръсти или с кръст. Вратата трябва да се почиства всяка седмица.

. За работа можете да отделите мястото (да се прочете молитва за прочистване) и след това да бъдат пуснати пациентите там през деня. Това място ще бъде оздравително.

. Петък е дяволски ден, също и нощта. Нищо не трябва да се започва да се прави – няма да има успех.

. След сън ръцете трябва незабавно да се измиват, защото когато заспиваме, нечистият дух се прилепва към нашите ръце и все още е там. Лицето трябва да се измива, без да докосвате очите. Когато се миете концентрирайте мислите си върху усещането за свежест, което ви дава водата и кажете: “Нека Божията любов озари лицето ми, нека по време на измиването на моето физическо лице да бъде измито и духовното ми лице в името на безсмъртието и вечната любов към безсмъртието и вечната мъдрост, в която ние живеем и съществуваме. Нека тази вода ме очисти от всички нечистотии.”

. Бързите и резки движения ви изваждат от душевно равновесие, водят ви към безпорядък, който се проявява дори на лицето ви. На емоционално ниво частиците са свързани много фино и този ред не бива да се нарушава.

. Ако оставате в леглото дълго време, давате възможност да се прокрадне път към психически усложнения на здравето.

Вижте ощеСъвети за привличане на енергията на парите в своя дом

. Ставайте от леглото, с лице към стаята и стъпвайки с десния крак. Тогава денят ви ще премине спокойно.

. Трябва да сте в леглото даже и 1 минута преди полунощ. В противен случай вие си лягате заедно с дявола.

. Нощницата или пижамата трябва да са с ръкави, които да покриват раменете ви (защита от нощни същества).

. Сутрин, измивайки ръцете си е добре да измивате и раменете си.

Седем страсти, които водят до заболявания:

1) Обилна радост – инфаркт

2) Постоянна скръб – белодробна болест

3) Гняв – чернодробно заболяване

4) Завист – увреждане на черния дроб и бъбреците

5) Плачливост – поражения на сърдечната обвивка

6) Страх – поражение на жлъчния мехур, захарен диабет

7) Безгранична грижовност – поразяване на слезката.

Причина за заболявания според някои поверия – трите зли чувства: алчност, гняв и невежество.

Статията е написана по материали от книгата на Н. А. Фроловой, “Тайните на лечебната магия и народната медицина”.

Хареса ли ви статията? Споделете тези поверия и изпитани бабини методи с приятелите си!