НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако не можете да заспите, лекарите препоръчват този метод!

Ако не можете да заспите, лекарите препоръчват този метод!

Лекарите препоръчват този метод, ако не можете да заспите!
Лекарите препоръчват този метод, ако не можете да заспите!

Може би сте опитали всички средства за сън – релаксираща вана, чаша топло мляко преди лягане, дори и сте опитали да броите слонове, но все още не идва дългоочаквания дълбок сън. Този метод е доказано ефективен, дори лекарите го препоръчват.

Във времена на стрес, нервната система става хиперактивна и затова не можете да спите през нощта.

Методът на д-р Ендрю Вейла, който е популярен като 4:7:8 е сигурен и доказан метод – техника за хора, които страдат от безсъние, които ще заспят дълбок сън само за 60 секунди. И не са нужни никакви лекарства, няма ограничения или противопоказания.

Дихателната техника 4:7:8 – толкова секунди вдишвате и издишвате. Тя е особено полезна при умора. Тя е естествен транквилизатор за нервната система, който помага за намаляване на напрежението в тялото, като ви помага да заспите.

За да изпълните тази дихателна техника, трябва първо да издишате целия въздух от белите си дробове.

1. Със затворена уста леко вдишайте през носа и броите до 4.

2. Задръжте дъха си за 7 секунди.

На пръв поглед може да ви изглежда трудно, но това е така само първия път.

3. След седем секунди, бавно издишайте целия въздух през устата, като броите до 8.

Това е един дъх. Сега вдишайте отново и повторете целия цикъл още три пъти, за да станат общо четири повторения.

Техниката 4:7:8 ви дава възможност да почувствате връзката с тялото, помага ви да се разсеете от тревожните мисли и ежедневните проблеми, които не ви позволяват да заспите.

Ако имате проблем със задържането на дъха, ускорете изпълнението на упражнението, като запазите пропорцията 4:7:8. С практиката ще успеете да забавите всичко и да вдишвате и издишвате все по-дълбоко и по-дълбоко. Важно е съотношението 4:7:8.

Техниката се основава на древна индийска практика (“регулиране на въздух”). Д-р Ендрю Вейла казва, че дихателната техника 4:7:8 е толкова ефективна, защото позволява по-добър поток на кислород към белите дробове. Това допълнително количество кислород води до релаксиращ ефект върху парасимпатиковата нервна система, което води до състояние на дълбок покой. Не случайно се препоръчва от лекарите.

Вижте още: Имате ли двойник? Ето как да го откриете!

Оказва се, че за огромен брой хора този метод е наистина ефективен. Кажете на приятелите си за него!