Медът е един от най-полезните продукти! Това е така благодарение на богатото количество от витамини и минерали в неговия състав. Според експерти, качеството на хранителните вещества в сладкия нектар, зависи от вида на цветята, използвани в пчеларството.

Медът има мощни противогъбични и антибактериални свойства, така че се използва като естествен консервант. Той също така включва вещества, които могат да елиминират свободните радикали в организма.

Медът е много полезен продукт и неговото въздействие може да се повиши, ако се комбинира с канела. Канелата е сладка подправка, която подобрява съня и ще ви помогне да отслабнете. Тя също има много други ползи за здравето, които могат да помогнат при лечението на редица заболявания и състояния.

Комбинацията от тези две съставки се превръща в мощно лекарство, което може да излекува различни болести – от артрит до рак.

Ето с какво тази смес може да ви помогне:

1) Инфекции на жлъчния мехур. Смесете 2 супени лъжици канела и 1 супена лъжица мед в чаша топла вода и изпийте. Тази процедура се повтаря всяка сутрин, докато не бъдат елиминирани бактериите в жлъчния мехур и не се излекуват инфекциите.

2) Висок холестерол. Този мощен инструмент може да намали холестерола само за няколко часа. Просто смесете 2 супени лъжици мед и три супени лъжици канела в чаша чай.

3) Болно сърце. Направете паста от мед и канела и я яжте с хляб за закуска всяка сутрин. Тя ще намали нивата на холестерола в кръвта и ще предотврати сърдечно-съдовите заболявания.

4) Имунна система. Редовната консумация на сместа от мед и канела укрепва имунната система и предпазва организма от бактерии и вируси.

5) Артрит. Смесете 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела в чаша топла вода и след това пийте сместа 2 пъти на ден (сутрин и вечер) за намаляване възпалението на ставите и за лечение на артрит.

Вижте още: Омотайте крака си по този начин и забравете за мазолите!

6) Простуда и грип. Направете смес от 1 супена лъжица мед и ¼ супена лъжица канела и приемайте в продължение на 3 дни за лечение на настинки и грип.

Ако имате сериозни здравословни проблеми или страдате от силна болка, препоръчваме ви да потърсите съвет от лекар. Самолечението може да бъде опасно за вашето здраве.