Невероятно, смесете тези 2 прости съставки и ще получите уникално полезно средство за борба с вредителите. Всичко необходимо го има в кухнята на всяка домакиня. Смесете в правилните пропорции и третирайте растенията още днес.

Листните въшки, може би, са най-отвратителните и упорити вредители, които могат да се заселят във вашата градина. Изглежда, че често ще ви се налага да се справяте с тях. Една седмица преди да се усетите, и листните въшки, като че ли никога няма да изчезнат. Те се настаняват трайно по листата на розите и храстите и развалят външния вид на растенията.

Само една капка от това средство спаси моите рози от вредители. Опитайте и вие!

Само една капка от това средство спаси моите рози от вредители. Опитайте и вие!

Ние обаче открихме начин да се справите с тях. Ще ви трябват: спрей или бутилка от 2 литра, спринцовка, 100 мл прясно мляко и бутилка йод.

В бутилката налейте 1 литър вода. Напълнете спринцовката с йод, изсипете количеството в 100 мл прясно мляко и разбъркайте. Млякото ще придобие красив жълт цвят. Йодираното мляко се изсипва в спрей бутилката, в която вече имате 1 литър вода. Разклатете и напръскайте розите и растенията, засегнати от листните въшки.

Вижте още: Обикновения лук е изключително полезен в бита! Ето как!

Този инструмент не само бори листните въшки, но също така е превенция срещу гъбични заболявания (мана, брашнеста роса). Тази рецепта е проверена. Същото средство може да използвате и за пръскане на домати. Те ще бъдат пощадени от напастите.